KOMADINA “UKORIO” OBERSNELA: “Bio je nepristojan prema Bernardiću”

Podsjetimo, na jučerašnjem božićnom domjenku SDP-a u Rijeci Vojko Obersnel poručio je Davoru Bernardiću: “Evo predsjedniče, ja ću glasno reći – ili mijenjaj sebe, ili mijenjaj program, ili učini ono što te mnogi već dugo mole”, misleći na opetovane pozive iz stranke Bernardiću da ode s mjesta predsjednika SDP-a

Danas, primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina rekao je odgovarajući na novinarska pitanja da blagdansko druženje, otvoreno za javnost, nije mjesto za stranačka prepucavanja ni mjesto za nepristojne i neukusne primjedbe riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću.

“Mislim da je to stvar elementarne pristojnosti, ako ti je netko došao u goste, da se onda pristojno i ponašaš”, rekao je Komadina i dodao kako svatko ima pravo na svoje mišljenje u stranci, ali ga treba i iznositi u stranci.

“Nismo bez problema, ali nisam siguran koliko takvi postupci raznih kolega pridonose upravo padu rejtinga”, zaključio je Komadina.

Obersnel je u četvrtak na blagdanskom druženju SDP-a u Rijeci, na kojemu je bio i Bernardić, rekao da nije zadovoljan stanjem u SDP-u.

“Evo, predsjedniče – ili mijenjaj sebe ili program, ili ćeš morati učiniti ono što te neki pozivaju da napraviš. To se ne odnosi samo na predsjednika, nego i na članove Predsjedništva, ali i Glavnog odbora. Pozivam vas da razmislite o onome što činite jer iduća godina će biti za sve nas još teža i bolnija ako se nešto ne promijeni”, rekao je među ostalim Obersnel.

Komadina je na novinarska pitanja odgovarao u petak na konferenciji za novinare o projektu plutajućega LNG terminala na Krku te o radu Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćine. U konferenciji za medije je sudjelovala i načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović.

Župan Komadina dao je podršku načelnici Ahmetović ponovivši stav Županije protiv plutajućeg LNG terminala na otoku Krku zbog ekološke, ekonomske i energetske neprihvatljivosti.

„ Ne treba graditi plutajući LNG terminal već kopneni, u hrvatskom vlasništvu”, rekao je Komadina.

Što se CZGO Marišćina tiče, ponovio je svoj stav o nultoj toleranciji prije svega za zaštitu zdravlja ljudi i zaštitu okoliša. Prema trenutačnim infromacijama mjerne postaje pokazuju je da je u ovom mjesecu stanje nešto bolje nego što je bilo.

“Neugodni mirisi se pojavljuju, ali ne u kontinuitetu i tolikoj učestalosti kao do sada. Postaja koja mjeri neugodne mirise je zamijenjena novom”, izvjestio je župan.

Načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović osvrnula se na rezultate drugog kruga natječaja obvezujućeg zakupa kapaciteta LNG terminala na Krku na koji su se javili samo domaći kupci.

Smatra da je natječaj doživio fijasko budući da nije pokazan interes stranih kupaca te da je time potvrđeno ono na što cijelo vije upozorava – neisplativost cijelog projekta.

Nadodaje da se izgradnjom plutajućeg LNG terminala pogoduje u Mađarskoj, Europskoj uniji i SAD-u, a građani Republike Hrvatske su ti koji će na kraju plaćati troškove. Podsjetila je na ranije svoja upozorenja na nezakonitost projekta te sudske sporove koje vodi Općina Omišalj kako bi dokazala svoje tvrdnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari