Riječki i kvarnerski regionalisti na skupštini europske političke obitelji regionalističkih stranaka u Bruxelles

Osnovana radna skupina za prekograničnu suradnju u Srednjoj Europi – ‘Central European Alliance’

Prošloga tjedna u Bruxellesu je boravila brojna delegacija riječkih regionalista na godišnjim skupštinama organizacija European Free Alliance i Centre Coppieters. Za novu predsjednicu EFA-e izabrana je Baskijka Lorena Lopez de Lacalle, a po prvi puta predstavnika u izvršnom odboru imati će i Lista za Rijeku budući da je dopredsjednica EFA-e postala Nelida Pogačić, članica nadzornog odbora stranke.

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić susreo se s predstavnicima EFA stranaka s područja centralne Europe te je dogovorio pristupanje Liste za Rijeku novoosnovanoj radnoj skupini za prekograničnu suradnju ‘Central European Alliance’. Članice ove radne skupine su regionalne političke stranke iz Južnog Tirola, slovenske Istre, Bavarske, Moravske, Slovačke, Alzasa, Rijeke, Koruške, Vojvodine i Transilvanije, a prvi sastanak grupacije očekuje se sredinom lipnja u Kopru.

U Bruxellesu su kao gosti bili i predstavnici Unije Kvarnera koju su zastupali Davor Willheim i Majda Manjgotić. U razgovorima s vodstvom EFA-e izražena je otvorenost EFA-e njihovoj vjerojatnoj aplikaciji za status promatrača sljedeće godine.

Paralleno sa skupštinom EFA-a sastala se i skupština fondacije Maurits Coppieters na kojoj je potvrđeno pokroviteljstvo te organizaicije nad znanstvenim skupom koji će u Rijeci biti održan 19. ožujka povodom 300-te obljetnice proglašenja grada Rijeke slobodnom kraljevskom lukom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views