RIJEČKI KARNEVAL: Pust podignut na Pehlinu, Zametu i Pašcu

U organizaciji riječkih karnevalskih i tradicijskih grupa na Pašcu, Pehlinu i Zametu jučer je podizanjem Pusta počeo tradicionalni Riječki karneval, jedan od najvažnijih turističkih događaja u gradu na Rječini. Maškarano ludilo trajat će sve do 10. veljače 2016. godine.

U sklopu Riječkog karnevala i ove je godine predviđen bogat zabavni program, a među najvažnijim događajima su tradicionalni Izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaja ključa Grada karnevalistima koja će se održati 22. siječnja u Dvorani mladosti.

Čitanje optužnice Matetu Pustu
Čitanje optužnice Matetu Pustu

Dječja karnevalska povorka održat će se u subotu 30. siječnja a Međunarodna karnevalska povorka u nedjelju 7. veljače 2016. godine.

Dan svetoga Antona ili Antonja 17. siječnja, dan je kad u zapadnom dijelu riječkog zaleđa mesopustari pušu u antonjski rog. Na zvuk antonjskog roga, po tradiciji svoga Pusta podignuli su i predstavnici tradicionalnih karnevalskih grupa; Mesopusna kampanja Pašac, Grobnički dondolaši, Udruga za očuvanje kulturnih običaja Pašac, Pusni odbor Pehlin i Zametske maškare i zvončari, u dvorištima Doma kulture na Pašcu i Pehlinu te dvorištu Doma ŠD „Zamet“.

Dolazak karnevalista
Dolazak karnevalista

Riječki karneval organiziraju Grad Rijeka, Turistička zajednica Grada Rijeke, Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica Kvarnera.

Više informacija o programu i Riječkom karnevalu može se pronaći na internetskim stranicama www.Rijecki-karneval.hr. (Grad Rijeka)

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari