CILJ PROJEKTA - UŠTEDA

Riječki lukobran bit će osvijetljen LED rasvjetom, novac stiže iz EU fondova

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Lučka uprava Rijeka dobit će 374.000 eura bespovratnig sredstava iz Intereg programa za uvođenje tehnologije LED rasvjete na javnim lučkim površinama koje koriste građani

U okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska CBC Programme 2014-2020, Europski fond za regionalni razvoj odobrio je 7,1 milijun eura za Projekt naziva SUSPORT –Sustainable PORT’s. U sklopu projekta 2,2 milijuna eura namijenjeno je lučkim upravama Rijeka, Zadar, Split, Ploče i Dubrovnik.

U sklopu projekta za hrvatske partnere odobreno je ukupno 2,7 milijuna eura, od čega je 2,2 milijuna eura namijenjeno lučkim upravama Rijeka, Zadar, Split, Ploče i Dubrovnik.

Ukupni dio budžeta za svaku lučku upravu pojedinačno iznosi 440.000 eura od čega bespovratna EU sredstva iznose 374.000 eura ili 85% vrijednosti projekta. Navedena sredstva su odobrena za razvojne projekte kojima će se povećati ekološka održivost i poboljšati energetska učinkovitost hrvatskih luka.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Lučka uprava Rijeka će provedbom projekta sredstva iskoristiti za projektiranje i nabavu opreme za unaprjeđenje električne rasvjete i uvođenje tehnologije LED rasvjete na javnim lučkim površinama koje koriste građani (npr. osvjetljenje riječkog lukobrana), te za nabavu i instalaciju punionice za električne automobile i nabavu električnog vozila.

Cilj projekta je ušteda električne energije i smanjenje svjetlosnog zagađenja na javnim lučkim površinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari