MINIMALNA POTROŠNJA

Riječki lukobran dobiva novu LED rasvjetu

Danas je Lučka uprava Rijeka je potpisala ugovor vrijedan 1.384.198,75 kn s PDV-om (1.107.359,00 kn + PDV) s tvrtkom Elektro-energetika d.o.o., Zagreb za nabavu i ugradnju led rasvjete na riječkom lukobranu.

Prema ugovorenim rokovima cijeli postupak nabave i ugradnje led rasvjete trajat će 120 dana, a obuhvaća zamjenu stupova i lampi na riječkom lukobranu u dužini od cca 1700 metara. Radovi započinju u idućih 10 dana, izvodit će se u nekoliko faza i biti će okončani do kraja svibnja ove godine.

Ovim projektom cijeli riječki lukobran dobiva ekološki održivu i energetski učinkovitu javnu rasvjetu kojom se osigurava minimalna potrošnja električne energije, niski troškovi održavanja i minimalna emisija CO2.

VIDEO DANA:

Tako će omiljena šetnica Riječana kroz tri mjeseca zasjati novim sjajem u svojoj punoj dužini i dati putničkoj luci i užem centru Rijeke novu vizuru s kopna i mora.

Ovo je još jedan projekt Lučke uprave Rijeka koji se sufinancira EU sredstvima. Radi se o programu Susport, Interreg Italy – Croatia u kojem predviđeni ukupni proračun Lučke uprave Rijeka iznosi 440.000,00 EUR-a (cca 3.319.000,00 kn), a model financiranja je 85% iz Interreg programa i 15% vlastitih sredstava.

U 2022. godini Lučka uprava Rijeka je planirala sredstva iz programa Susport utrošiti za projekt osvjetljenja riječkog lukobrana, za punionice električnih automobila i nabavku električnog vozila te druge rashode i troškove predviđene projektom.

Pored velikih infrastrukturnih projekata na lučkom području za razvoj teretne luke, Lučka uprava Rijeka nastavlja s ulaganjima u razvoj putničke/nautičke luke u središtu Rijeke i druge sadržaje u tom dijelu luke važne građanima i posjetiteljima Rijeke za nesmetan i siguran pristup lučkom području i moru.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views