BRAVO

Riječki lutkari osvojili još dvije vrijedne nagrade za predstavu ‘Zamrznute pjesme’ autorice i redateljice Tamare Kučinović

Na drugom međunarodnom festivalu profesionalnih kazališta za djecu i mlade „Novosadske pozorišne igre“ održanom u Novom Sadu u Srbiji, „Zamrznute pjesme“ autorice i redateljice Tamare Kučinović, do sada najnagrađivanije predstave u povijesti Gradskog kazališta lutaka Rijeka, osvojile su još dvije vrijedne nagrade.

Riječ je o nagradi za najbolju režiju koja je dodijeljena Tamari Kučinović te specijalnoj nagradi za kolektivnu igru i animaciju ansamblu predstave „Zamrznute pjesme“.

Festival se održavao od 8. do 15. svibnja 2023., a Gradsko kazalište lutaka Rijeka sa svojom predstavom „Zamrznute pjesme“, u čijem je središtu šutljiva djevojčica čije će srce uspjeti osvojiti ljubav i dječja uporna mašta jednog čudnovatog dječaka, publici i stručnom žiriju predstavilo se u nedjelju, 14. svibnja.

Za nagrade je konkuriralo dvanaest predstava, a stručni žiri „Novosadskih pozorišnih igara“ u sastavu teatrologinje Olivere Milošević, kostimografkinje Milice Grbić Komazec i glumice Maje Lučić, ujedno i predsjednice žirija, Nagradu za najbolju režiju dodijelio je Tamari Kučinović uz obrazloženje: „Izuzetno precizno i vješto Tamara Kučinović je povezala sve segmente predstave i kreirala realističnu, ali istovremeno toplu i maštovitu kazališnu priču. Odluka je donesena većinom glasova.“

Uz već spomenutu autoricu i redateljicu, autorski tim ove nježne predstave čine i dramaturški suradnik i asistent redateljice Nikša Eldan, kreatorica lutaka i scenografije Alena Pavlović, lutkarske tehnologinje Alena Pavlović i Luči Vidanović, skladatelji Ivana Đula i Luka Vrbanić, oblikovatelj svjetla Deni Šesnić i suradnik za scenski govor Damir Orlić.

Također, isti je žiri Specijalnu nagradu za kolektivnu igru i animaciju dodijelio ansamblu predstave „Zamrznute pjesme“ kojeg čine sjajni glumci-lutkari Tilen Kožamelj, Andrea Špindel, Petra Šarac, David Petrović i Damir Orlić, uz obrazloženje: „Ansambl predstave je pokazao izuzetnu vještinu u izražavanju suptilnih emocija kroz lutke, inzistirajući na preciznosti sinkroniziranog, realističnog izraza pokretom. Odluka je donesena jednoglasno.“

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari