HUMANITARNA AKCIJA

Lions kluba Opatija osigurao vrijednu medicinsku opremu za pedijatriju KBC-a Rijeka

Zavod za intenzivno liječenje i neonatologiju pedijatrijske klinike KBC-a Rijeka od 18. svibnja 2023. bogatiji je za vrijednu medicinsku opremu koju je humanitarnom akcijom pod geslom “Zajedno je lakše – doniraj i čitaj” osigurao Lions klub Opatija.

Ostvarenim prihodima, ukupne vrijednosti 2.294,25 €, nabavljeno je više sofisticiranih uređaja s pratećom opremom – aspirator, pet pulsnih oksimetara i tri inhalatora, koji će služiti pri intenzivnom liječenju oboljele djece na Kantridi.

Prilikom primopredaje Mariji Blečić, predsjednici LC Opatija i Ivani Jakovac, koordinatorici akcije na donaciji su zahvalile predstojnica Klinike za pedijatriju prof. dr. Iva Bilić Čače i pročelnica Zavoda za intenzivno liječenje i neonatologiju doc. dr. Kristina Lah Tomulić.

Donatorska akcija “Zajedno je lakše – doniraj i čitaj” odvijala se u šatoru na Korzu od 3. do 17. studenoga 2022. U okviru akcije nekoliko tisuća građana doniralo je knjige koje su potom prodavane, a prikupljenim sredstvima kupljeni su uređaji za Dječju bolnicu na Kantridi.

Nastavak je to prethodne uspješne akcije prodaje knjiga, kada su uz pomoć širokog srca građana Rijeke, Opatije i Liburnije, lionsice prošle godine donirale vrijedne uređaje – infuzomate, Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju.

Lions klub Opatija, humanitarno je i neprofitno udruženje građana, koje svojim aktivnostima nastoji osigurati sredstva radi pomoći zajednici. Glavna područja djelovanja su im borba protiv sljepoće i slabovidnosti, borba protiv dijabetesa, borba protiv gladi, borba protiv karcinoma kod djece i zaštita okoliša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari