Riječki mješoviti zbor Schola Cantorum prima nove muške pjevače!

Foto: Roni Brmalj

Mješoviti zbor Schola Cantorum Rijeka poziva sve zainteresirane muške pjevače da se pridruže trenutnim članovima na probama i u novoj koncertnoj sezoni 2018./2019.

Iz zbora poručuju da su dobrodošli i tenori, i baritoni i basevi odnosno svi oni koji vole pjevati, imaju sluha, sviđa im se klasična glazba te imaju želju za učenjem pravilnog pjevanja i motivirani su raditi na kvaliteti svog glasa.

 

Probe zbora se održavaju svakog utorka i petka u 20 sati u samom centru Rijeke – Pavla Rittera Vitezovića 3.

Više informacija zainteresirani mogu dobiti putem maila schola.cantorum.ri@gmail.com ili facebook i instagram inboxa zbora.

Ovaj riječki zbor djeluje u mješovitom sastavu već deset godina a jedini je riječki zbor specijaliziran za izvođenje klasične koncertne duhovne glazbe.

Od svibnja ove godine osim u mješovitom sastavu izvodi i repertoar skladan za ženske zborove.

Dugo godina je djelovao u okviru riječke Zajednice Talijana, a unazad dvije godine djeluje u okviru KUU Dulciana. Vodi ga maestra Ingrid Haller, prof. – višestruko nagrađivana sopranistica s dugogodišnjom koncertnom i opernom karijerom, te profesorica pjevanja u srednjoj glazbenoj školi I. Matetić Ronjgov u Rijeci.

Zbor je u ovih deset godina djelovanja imao više od 100 koncerata te ostvario zapažene nastupe s renomiranim solistima, instrumentalnim ansamblima i orkestrima. Od značajnijih rezultata svakako treba navesti da je zbor na dva međunarodna zborska natjecanja osvojio Grand Prix, a na posljednjem međunarodnom natjecanju zborova na kojem je sudjelovao proglašen je pobjednikom u kategoriji duhovne glazbe.

Zbor u sezoni 2018./2019. nastavlja svoje djelovanje i u mješovitom i u ženskom sastavu, a osim odlazaka na nova natjecanja zborova u idućih nekoliko mjeseci planira održati veliki obljetnički koncert.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari