HUMANITARNA AKCIJA

Galerija | Riječki nadbiskup Mate Uzinić danas kuhao za potrebite

Humanitarni projekt “Danas…za vas…!” ide korak dalje te se nastavlja i u prosincu, a ovog puta za potrebite je kuhao riječki nadbiskup

U razdoblju smo godine kada je još više izražena potreba za brigu o potrebitima, bolesnima i nemoćnima, a ovaj je projekt zasigurno svjetionik na tom putu.

Nakon uspješna tri izdanja, kada su Domu Crvenog križa na Pećinama zajedno s vrijednim zaposlenicima ugostiteljskih djelatnosti Crvenog križa Rijeka u pripremi obroka sudjelovali riječki gradonačelnik u društvu medijskih zvijezda, nakon toga i poznata sportska imena, a u studenom i jake glazbene snage, u ovaj humanitarni projekt uključili su se crkveni velikodstojnici.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Podsjetimo, s ciljem dodatnog senzibiliziranja šire javnosti za osobe kojima je pomoć potrebna, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka je pokrenulo ovaj projekt koji se već prvim izdanjima pokazao itekako potrebnim i uspješnim.

U srijedu 21. prosinca u Domu Crvenog križa na Pećinama uz vodstvo kulinarskog stručnjaka NENADA POSAVCA za potrebite su obroke pripremali riječki nadbiskup MATE UZINIĆ, vlč. ZLATKO ĆIBARIĆ – župnik u Lokvama i Crnom Lugu, vlč. IVAN MILARDOVIĆ župnik na Jelenju, vlč. MARIJAN ŽDERIĆ župnik u Voloskom, vlč. MARKO ŠARIĆ župni upravitelj župa Hreljin i Zlobin, vjeroučiteljica MARTA ZORETIĆ i sestra KRISTINA TUNIĆ ravnateljica DV Nazaret id družbe sestara Presvetog Srca Isusova u Rijeci.

Ovaj vrijedan projekt prepoznat je i cijenjen i izvan Hrvatske a to pokazuje i pismo koje je poslao Apostolski nuncij u Hrvatskoj Giorgio Lingua u kojem podržava projekt kojemu je želio i osobno nazočiti, ali zbog obaveza nije u mogućnosti, no najavio je skori posjet Domu Crvenog križa.

Sudionici projekta, uz kuhanje, daruju i namirnice kojima će se oplemeniti obroci za potrebite.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari