PREZENTIRANE IDEJE

Galerija | Održani 5. Demo day i završna konferencija projekta HUBBAZIA

Grad Opatija i Visoka poslovna škola PAR organizirali su u ponedjeljak dva događanja pod nazivom 5. DEMO DAY i Završna Konferencija na kojoj su prezentirane ideje i dosadašnji rezultati prvog poduzetničkog inkubatora grada Opatije. Predstavili su se polaznici programskih ciklusa poduzetničkog inkubatora –  Centra za inovacije u turizmu – HUBBAZIA.

Polaznici su predstavili 11 od ukupno 30 poduzetničkih ideja odnosno poslovnih poduhvata koje su se razvijali zadnjih godinu dana u Hubbaziji, a istaknuli su se korištenjem suvremenih tehnologija, trendova ili materijala. Svoju inkubaciju i razvoj poslovne ideje polaznici su prošli kroz program programskih ciklusa edukacija zajedno sa stručnjacima Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke.

Braća Murat i Engin Elez – kroz Hubbaziju su razvili svoj koncept craft sladoleda i moderne opatijske slastičarnice La RivieraMatija Magaš – prezentirao je svoju aplikaciju Active Tourism booking platformu 2 u 1, Mario Superina – prezentirao je koncept Eco Resort Hubbazia koji predstavlja eko i održivi koncept turističke ponude i smještaja, Megan Valenta &M Production – predstavila je svoje inovativne 3D vizualizacije turističkih objekata, Antonia Škravan – prezentirala je Visit Croatian Islands – inovativnu aplikaciju za promociju aktivnosti jadranskih otoka, Silvio Budicin – promovirao je svoj projekt Polybilliards – nove igre biljara, Ivana Gašić Uremović – predstavila je Iprincipi – programe edukacija na talijanskom jeziku za djelatnike u turizmu ali i za djecu, Mirna Grbac Rudec – prezentirala je Studio Grbac – Opatijski suvenir za djecu u vidu dječje slikovnice, Mara Dražina – razvila je Akademiju za kreativne komunikacije, Pera Marjanović i Valentina Perović – predstavile su svoju buduću tvrtku VIP koja će se baviti Luksuznim destinacijskim vjenčanjimaValentina Hrvatin – predstavila je svoj CHARISMA creative studio, obrt za izradu handmade nakita i modnih dodataka.

Stručni žiri u sastavu; Pročelnica odjela za financije i društvene djelatnosti Grada Opatije gđa. Tamara Sergo, voditeljica Odsjeka za naplatu prihoda Grada Opatije gđa. Marija Randić, te Sandra Anić iz tvrtke Aestus Consulting, donio je odluku da je najbolju prezentaciju imala Antonia Škravan za projekt Visit Croatian Islands – inovativna aplikacija za provođenje zajedničkih promotivnih aktivnosti jadranskih otokaVisoka poslovna škola PAR je poklon bonom nagradila najbolju prezentaciju, a svi su sudionici nagrađeni prigodnim poklonima.

Na Završnoj konferenciji za javnost obratio se okupljenima gradonačelnik Fernando Kirigin, koji je pohvalio rad Hubbazije i polaznika koji su marljivo radili na razvijanju svojih poduzetničkih ideja. Uz Hubbaziju, Grad Opatija ima i bogate mjere poticanja poduzetništva i zapošljavanja, a rad na gospodarskim pitanjima okrunjen je nagradom koju je ove godine Grad Opatija primio za gospodarstvo. Pozvao je i podsjetio prisutne kako su upravo mladi poduzetnici pozvani sudjelovati u Javnim savjetovanjima Grada Opatije, te im svima zaželio uspjeha na poduzetničkom putu uz poruku kako Hubbazia nastavlja sa radom i u idućoj godini.

Na kraju je voditelj inkubatora, Tomislav Lesinger, predstavio rezultate Hubbazije. Istaknuo je kako je projekt, sufinanciran sredstvima EU, ispunio sve zadane ciljeve: adaptacija i moderno opremanje prostora u Vili Antonio, uspostavljanje upravljanja poduzetničkim inkubatorom, te su uspješno održani svi popratni eventi umrežavanja poduzetnika: održano je 15 panel rasprava – Poduzetničkih Ćakula, 5 Demo dana – prezentacija ideja proizašlih iz Hubbazije, te 3 Konferencije za javnost. Kroz projekt je savjetodavne usluge primilo 50 tvrtki, dok je kroz panele, događanja i radionice  u godinu dana projekta sudjelovalo nekoliko stotina studenata, poduzetnika, te zainteresiranih građana.

Prostor Hubbazije je bio atraktivan i kao mjesto održavanja press konferencija, festivala, druženja i sastanaka mnogih gradskih i regionalnih udruga i institucija, dok je vidljivost i medijska zastupljenost projekta bila jako dobro popraćena u svim medijima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari