VIRTUALNI SAJAM

Riječki online sajam stipendija i visokog obrazovanja održat će se 25. studenoga od 10 do 16 sati

Zbog dobro poznatih globalnih izazova vezanih uz koronu ovogodišnji je program Sajma prilagođen digitalnom formatu kako bi se stipendije, stručne prakse, brojni studijski programi i šira obrazovna te karijerna ponuda nastavili promicati na siguran način

Prvi online Sajam stipendija i visokog obrazovanja održat će se na internetskom portalu www.iro.hr 25. studenoga 2020., od 10 do 16 sati u jednostavnom i prilagodljivom formatu sudjelovanja, i za izlagače i za posjetitelje. Na istoj će se stranici moći pronaći satnica te službeni i popratni program.

Novo izdanje Sajma bit će istodobno nacionalnog i lokalnog karaktera te će objediniti sve lokacije na kojima se Sajam tradicionalno održavao: Rijeku, Zadar i Zagreb.

Tijekom cijelog dana održavanja Sajma, posjetitelji će moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta, institucijama koje dodjeljuju stipendije, bivšim stipendistima i predstavnicima nacionalnih i međunarodnih kompanija iz Hrvatske, drugih dijelova Europe, Sjeverne Amerike, Japana i drugih zemalja. Izlagači će pružati informacije o studijskim programima, programima stipendiranja, stručnim praksama, standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu i tečajevima stranih jezika. Održavanjem Sajma želi se ukazati na potrebu većeg izdvajanja resursa za sektor obrazovanja i mlade ljude koji su u potrazi za različitim profesionalnim prilikama. Kvalitetnim informiranjem i savjetovanjem o studijskim programima i financiranju studija želi se proširiti pristup visokom obrazovanju za sve društvene skupine, osigurati uspješan završetak upisanim studentima te pospješiti njihov prelazak na tržište rada i povezanost s gospodarstvom.

Ove se godine očekuje više od 30 izlagača što uključuje sveučilišta, veleučilišta i visoke škole, gradove i županije, udruge i veleposlanstva. Svi oni će pružati posjetiteljima Sajma informacije i savjete o tome kako pronaći najprikladniji studijski program te kako osigurati potrebne stipendije za Hrvatsku i inozemstvo.

Organizaciju Sajma omogućile su potpore brojnih partnera koji će svoje institucije i programe također predstaviti na Sajmu: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe EU, Sveučilište u Rijeci, Gradovi Rijeka i Zadar i Primorsko-goranska županija.

Sajam je centralni događaj u visokom obrazovanju u Hrvatskoj namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i njihovim roditeljima te nastavnicima i istraživačima koji će na jednom mjestu u jednom danu moći pronaći sve informacije o mogućnosti studiranja i priprema za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. Ujedno će biti i prilika za virtualno okupljanje globalne zajednice koja promiče obrazovanje bez granica te, unatoč globalnoj krizi, raspravu usmjerava na pozitivne priče i prilike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari