PRVI SPORTSKI IZLET

Riječki osnovci na dvodnevnom sportskom izletu u sklopu projekta „Ri Move“

U subotu i nedjelju, 16. i 17. listopada, učenici Osnovne škole Trsat boravili su na dvodnevnom sportskom izletu koji se u sklopu projekta „Ri Move“ odvijao u Staroj Sušici, pod vodstvom riječkih trenera i pedagoga, Katarine Stojević i Bore Štrbca.

Riječ je o prvom sportskom izletu koji se u sklopu projekta „Ri Move“ održao u ovoj školskoj godini. U planinarskom domu „Dvorac Stara Sušica“ boravilo je 30 riječkih osnovaca iz osnovne škole Trsat, u pratnji učitelja, a sportske aktivnosti s djecom provodila su dva trenera.

Osim sportskih aktivnosti prilagođenih njihovom uzrastu, djeca su imala organiziranu školu u prirodi, radionice prepoznavanja šumskih biljaka, upoznavanje starih sportskih igara kao što je, na primjer povlačenje konopa i izrađivanje luka i strijele.
Djeca su se upoznala i s orijentacijom – vještinom neophodnom za boravak u prirodi.

VIDEO DANA:

Sportski izleti sastavni su dio projekta „Ri Move“ Riječkog sportskog saveza koji se provode u suradnji s Domom mladih Rijeka. Cilj izleta je nadograditi sportska znanja i vještine koje djeca stječu kroz „Ri Move“ u školama, približiti im provođenje sportskih priprema na način kako to rade profesionalni sportaši, ali i omogućiti im međusobno druženje i aktivno uživanje u prirodi.

Podsjetimo, „Ri Move“ provodi se od 2017. godine u nižim razredima riječkih osnovnih škola za djecu koja polaze produženi borak. Radi se o projektu koji promiče sport, zdrav život i bavljenje aktivnostima među najmlađima, uključivanje djece u sport, porast njihovih psihofizičkih sposobnosti te stjecanje elementarnih znanja i vještina o sportu. Sam program održava se u školskim dvoranama, u sklopu produženog boravka, kao izvannastavna aktivnost. Sportovi koji su za sada obuhvaćeni programom su atletika, gimnastika i judo kao bazični olimpijski sportovi te odbojka, nogomet, rukomet, košarka, karate, kendo i ples.

U sklopu projekta realizirane su i nove ideje poput programa “Rijeka pleše”, “Mala planinarska škola”, “Škola vodenih sportova Grada Rijeke – Aqua Ri Move”, “Sportska lektira”, “Eco Corner”, ” Školica zdrave prehrane” i “Dječji festival sporta”.

U sve programe RiMove-a trenutno je uključeno 18 osnovnih škola, a želja inicijatora je da se projektom obuhvate sve škole kojima je osnivač Grad Rijeka.

Projekt je u cijelosti financiran od strane Grada Rijeke i Ministarstva turizma i sporta te je za polaznike u potpunosti besplatan.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views