EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

PGŽ je vodeća županija u Hrvatskoj s preko 50% cijepljenog ukupnog stanovništva

Župan Komadina na današnjem redovitom susretu s novinarima izvijestio je o aktivnostima na izradi prijedloga proračuna Primorsko-goranske županije za 2022. godinu, o aktualnostima oko luke Mrtvaška, sufinaniranju sanjkališta…

Više o tome OVDJE.

Govorilo se i o epidemiološkoj situaciji u PGŽ.

VIDEO DANA:

PGŽ je vodeća županija u Hrvatskoj s preko 50% cijepljenog ukupnog stanovništva, kazao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović i dodao kako od danas počinje cijepljenje 3. dozom, tzv. boosterima.

Radi se o Pfizer cjepivu, a preporuča se s razmakom od minimalno šest mjeseci nakon druge doze. Prethodno docjepljenju, imunokompromitiranim osobama savjetovane su konzultacije s lječnicima primarne zdravstvene zaštite.

Mićović je upozorio da se nastavlja zahtjevna epidemiološka situacija i uputio apel svim stanovnicima na cijepljenje koje je moguće obaviti u dvorani Zamet radnim danom i subotom u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo.

Danas je ukupno šest novooboljelih osoba na 774 obrađenih briseva. Njih 55 ih je ozdravilo, a broj aktivnih slučajeva iznosi 1047. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je 64. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi pet pacijenata.Tijekom jučerašnjeg dana su od posljedica COVID-19 bolesti preminule dvije osobe. Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i dalje stabilan te iznosi 6.11%.U PGŽ-u je ukupno cijepljeno 7-8 posto mladih do 18 godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari