TUŽNA VIJEST: Napustio nas je novinar i glazbeni urednik Ivica Vrkić

Tužna srca javljamo da nas je u 50. godini napustio novinar i glazbeni urednik Radio Rijeke Ivica Vrkić

Ivica Vrkić počeo je raditi u programu Radio Rijeke kao srednjoškolac u tadašnjoj omladinskoj emisiji Bura i do danas prometnuo se u vrhunski autoritet na području glazbe, javlja danas tužnu vijest HR Radio Rijeka.

“Slušatelji Radio Rijeke pamtit će ga po odlično uređenim i vođenim glazbenim emisijama, a kolege i prijatelji po širokoj naobrazbi, smirenosti, pouzdanosti i jedinstvenom smislu za humor. Njegovim odlaskom ostaje nenadoknadiva praznina u srcima svih nas”, piše danas HR Radio Rijeka koja je Ivici Vrkiću posvetila i poseban tekst kojeg prenosimo u cijelosti.

In memoriam: Ivica Vrkić (1969. – 2019.)

Tužan četvrtak u redakciji Radio Rijeke, šok i nevjerica – zauvijek nas je napustio Ivica Vrkić. I ostavio ogromnu prazninu koju nije moguće nadomjestiti. Za sve što je bilo vezano uz glazbu, pitalo se uvijek Ivicu.

Ivicu su svi poštivali. I zbog njegova znanja, i zbog njegove pouzdanosti. Ivicu su svi voljeli, zbog njegove mirnoće i topline, i njegova jedinstvenog smisla za humor.

Komemoracija u spomen na Ivicu Vrkića održat će se u ponedjeljak 18. veljače u 12 sati u riječkoj Gradskoj vijećnici.

Kad je u pitanju Radio Rijeka, Ivica Vrkić je, čini se, oduvijek ovdje, na adresi Korzo 24. Došao je još kao srednjoškolac; počeo je u omladinskoj emisiji “Bura”, radio kasnije kao novinar i glazbeni kritičar, i kao nezaboravni glazbeni urednik. Njegov je svijet bila glazba, iako je po struci bio pravnik.

Ploče koje je obožavao, CD-ovi, koncerti, njegove emisije “Almanah”, “Top 20”, “As you like it”, “Live” i još mnoge druge, ostale su iza njega. A još jučer i prekjučer razgovarali smo o novim emisijama. Već za nekoliko dana trebala je krenuti njegova nova glazbena emisija na valovima Radio Rijeke, o alternativnoj glazbi. Već smo odabrali i ime. Za koji mjesec trebala je krenuti još jedna. Planova je bilo bezbroj, njegove volje i ljubavi prema glazbi također.

Ali planovi su jedno, a život – sasvim nešto drugo. Nema više, nažalost, našeg Ivice. I on nam je otišao, kao i Korado Vujnović godinu dana ranije, na Svjetski dan radija. U međuvremenu i naša Ljubica Stipaničić. Otišli su vrhunski autoriteti za glazbu, kulturu i sport. Negdje gore stvara se vrhunski radijski program kojeg mi, nažalost, nećemo moći čuti.

Počivali u miru, dragi naši! Zbogom, Ivice!“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari