JEDVA ČEKAMO

Video | Riječki Student Day Festival ulazi u svoj vrhunac, sve će prštati od glazbe, sporta, edukacije i zabave!

U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci 13. izdanje Student Day Festivala održava se od 29. svibnja do 4. lipnja. Tim je povodom riječki gradonačelnik Marko Filipović studentima predao i ključeve grada.

Centralno mjesto održavanja većine programa već treću godinu zaredom je Sveučilišni kampus na Trsatu, a osim koncertnog programa studenti su pripremili brojne radionice, predavanja, sportske i edukativne aktivnosti.

Ponosna na studente i Studentski zbor je i rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija koja je istaknula kako je Student Day Festival najveće regionalno studentsko događanje te kako je riječ o festivalu studentske energije na kojem studenti pokazuju što sve rade, što sve mogu i na koji način promišljaju Sveučilište i svijet oko sebe.

„Mogu reći kako imamo vrlo osviještene studente koji se jasno bore za svoj standard, za bolje uvijete koji im osiguravaju izvrsnost i bolje šanse za budući život. Drago mi je što su i ove godine pripremili brojna događanja od kojih bih voljela istaknuti potpisivanje ugovora sa studentskim udrugama. Naime, za provedbu projekata udruga predviđen je iznos od 50.000 eura. Nemala svota, rekla bih, koja je namijenjena za realizaciju njihovim projekata kojima oni na razne načine žele doprinijeti razvoju društva i zajednice“, istaknula je Prijić-Samaržija i dodala kako će i djelatnici Sveučilišta sudjelovali u programima manifestacije.

Kako je istaknuo riječki gradonačelnik Marko Filipović, valja čestitati svima koji su kroz ovih 13 godina sudjelovali u organizaciji ove manifestacije koja se nakon nekoliko promjena lokacije, posljednje tri godine ‘udomaćila’ na kampusu.

„Student Day Festival svake godine privuče veliki broj studenata, a prilika je to za promociju našeg riječkog Sveučilišta i riječkog studentskog načina života, a budući da zbog svoje kvalitete privlači i studente iz cijele Hrvatske, možemo reći da ima i turistički značaj za naš grad. Studenti čine veliki dio populacije našega grada i uvijek ćemo, koliko god to budemo u mogućnosti podupirati studentske aktivnosti“, rekao je gradonačelnik Filipović prilikom predaje ključeva grada predsjednici Studentskog zbora Lani Par.

Ona je istaknula kako im je želja ovim festivalom jedni drugima, ali i građanima predstaviti sve one aktivnosti koje provode i organiziraju Studentski zborovi pojedinih fakulteta kao i studentske udruge.

„Pozivamo sve građana da nam se u nekoliko sljedećih dana pridruže, da sudjeluju u programima i da saznaju čime se studenti bave, kako provode slobodno vrijeme i da se svi zajedno dobro zabavimo“, pozvala je Par.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari