RIJEKA SE “UŠMINKALA”: Uoči blagdana Sv. Vida na Korzu postavljene zastave i cvijeće

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Uoči proslave zaštitnika grada Rijeke Svetog Vida Korzo je ukrašeno cvijećem i zastavama

Od 12. do 15. lipnja obilježavaju se Dani sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke, koji donose brojna kulturna, povijesna, glazbena, zabavna i misna događanja. (OVDJE)

Uoči proslave zaštitnika grada Rijeke Svetog Vida Korzo je ukrašeno cvijećem i zastavama pa samo središte našega grada – blista!

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U petak, 14. lipnja u 10.30 sati započet će tradicionalna gastrofešta na Trgu 128. brigade i Trgu Republike Hrvatske gdje će se dijeliti lignje na mornarski i štrudle od trešanja, a istog dana održat će se prijem za djecu s imenom zaštitnika grada Rijeke. Od 12. do 15. lipnja na rasporedu je i bogat program koncerata te nastupa riječkih vrtića i osnovnih škola koji će svoja umijeća predstaviti na pozornici na Korzu.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Također, zbog velikog interesa građana da bolje upoznaju svoj grad, održat će se stručna vodstva riječkim ulicama, trgovima i zgradama. Tako će u srijedu, 12. lipnja u 18.30 kod Kosog tornja započeti šetnja „Nazivlje ulica i trgova Staroga grada kroz stoljeća“ uz voditelja Theodora de Canzianija, a u četvrtak, 13. lipnja od 20 sati najavljen je Noćni razgled Rijeke s Trga Riječke rezolucije uz vodiča Gorana Moravčeka. Mons. Matičić i Damir Tulić predvodit će razgledavanje Katedrale sv. Vida u četvrtak, 13. lipnja od 19 sati.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U srijedu, 12. lipnja započet će misna trodnevnica pred sam blagdan, uz prateća blagdanska slavlja i koncert duhovne glazbe zbora Sempre Allegro u 12. lipnja od 19.30 u Katedrali sv. Vida.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Na blagdan sv. Vida 15. lipnja u 11 sati održat će se svečana misa na kojoj će se dodijeliti medalje sv. Vida zaslužnim vjernicima laicima, a središnje misno slavlje održat će se u 18 sati uz svečanu procesiju centrom grada. Misu će predvoditi kardinal Josip Bozanić uz biskupe Gospićko-senjske, Porečko-pulske i Krčke biskupije.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views