Riječki studenti-volonteri slave šesti rođendan i pozivaju na proslavu!

Rijeka je poznata kao studentski grad, no mnogi ne znaju da se među velikim brojem riječkih studenata nalaze i oni strani, točnije njih više od sto

Erasmus studenti sve češće odabiru Rijeku kao svoju destinaciju za studentsku razmjenu te se vraćaju kući s vrlo pozitivnim dojmovima.

Što leži iza toga? Erasmus Student Network, najveća studentska volonterska organizacija s više od 15 000 članova koji kroz 528 lokalnih sekcija raspoređenih u 40 država pomažu više od 180 000 studenata. Vodeći se principom „studenti pomažu studentima“, radi na promicanju programa studentske mobilnosti i međukulturalne razmjene.

Riječki ogranak, ESN Rijeka, osnovan je 2012. godine, kada je broj Erasmusa bio prilično malen (tek dvadesetak) te je upornošću, marljivošću i predanošću nekolicine volontera narastao do organizacije koja danas broji više od 20 članova koji pomažu stranim studentima oko pronalaska smještaja, papirologije, svladavanja kulturološkog šoka i uklapanja u lokalnu
zajednicu.

Kako bi obilježio šest godina uspona i povremenih padova, ESN Rijeka poziva na proslavu u baru Flamingo (Riva 6) u petak, 13. travnja s početkom u 21 sat.

Zašto smo ovo slavlje otvorili za SVE studente, umjesto da se fokusiramo na našu internacionalnu zajednicu?“, retoričko pitanje postavljaju iz ESN Rijeka i odgovaraju:

„Zato što želimo upoznati riječke studente s okolinom bez granica, bez predrasuda i bez straha od nepoznatog. Ovo je prilika svima koji su razmišljali o nekom obliku razmjene da iz prve ruke saznaju kako je to otići u drugu zemlju, s kojim preprekama se Erasmus studenti susreću, ali i, što je mnogo bitnije, koje pozitivne stvari takvo iskustvo donosi. Studentska mobilnost otvara vrata prema cijelom svijetu, ujedinjuje u različitosti i stvara prijateljstva koja traju doživotno. Zašto ne započeti u petak?“

Ulaz na proslavu se ne naplaćuje, a pića se prodaju po promotivnim cijenama.

Detalje o samom događaju možete pronaći na FB stranici, a više o ESN-u Rijeka na ovoj
poveznici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari