ZASJALE BLAGDANSKE VIZURE

Riječki Torpedo Runnersi sudjelovali u One Run Global Challenge trčanjem po Rijeci i okolici

Time su aktivno obilježili 10. prosinac – Međunarodni dan ljudskih prava

U četvrtak, 10. prosinca od 19 do 20 sati po lokalnom vremenu, trčalo se diljem kugle zemaljske, a zahvaljujući pozivu riječke Sportsko rekreativne udruge Torpedo Runners i u Rijeci.

Povod za globalno okupljanje trkača u jednosatni One Run Global Challenge bio je Međunarodni dan ljudskih prava, ove godine posvećen borbi protiv diskriminacije djece.

Akciju je organiziralo pet svjetskih humanitarnih organizacija (UNICEF, No Bully, Do something, NOH8 – No hate i Know Your Rights Camp), s ciljem osvješćivanja problema diskriminacije djece te prikupljanja donacija kroz One Run globalnu kampanju.

U One Run su se uključili trkači iz 195 zemalja svijeta, a Torpedo Runnersi su se rado odazvali pozivu da iniciraju okupljanje trkača u Rijeci kako bi se globalnoj akciji priključili i trkači iz Hrvatske.

Tokom tjedna pozivani su svi ljudi dobre volje da se jednosatnom fizičkom aktivnošću, trčanjem, hodanjem ili rolanjem, uključe u ovaj projekt. Riječani su izazov prihvatili na različite načine, ali najviše ipak jednosatnim trčanjem. Poštujući epidemiološke mjere, trčalo se individualno ili u manjim skupinama gotovo po svim riječkim kvartovima: Zametu, Krnjevu, Molo longu, Školjiću.. ali i po Opatiji te Viškovu.

Torpedo Runnersi iskoristili su priliku da svoje jednosatno trčanje odrade u majicama koje inače nose na međunarodnim utrkama – sa crvenim kvadratićima kako bi na globalnoj razini bili što prepoznatljiviji.

Zahvaljujući Facebook grupi One Runners, svi su sudionici bili umreženi danima prije, tijekom i nakon samog izazova te su izravno mogli svjedočiti iskustvima svojih kolega trkača iz različitih dijelova svijeta. U Australiji se ponegdje trčalo na iznimno visokim temperaturama dok su se na sjevernoj hemisferi trkači borili sa snijegom, ledom i hladnim kišama. Naravno da se i riječki sudionici nisu propustili javiti sa svojih dionica, tako da su na ovoj globalnoj platformi zasjale blagdanske vizure i našega grada.

Bilo je ovo, u svakom slučaju, jedinstveno iskustvo virtualnog trčanja u međunarodnom društvu, u godini u kojoj niti Torpedo Runnersi niti drugi trkači nisu imali previše prilika za utrke i druženje uživo, što će se, nadamo se, već u 2021. godini promijeniti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari