ZA DAN POLICIJE

Riječki učenici posjetili policijski brod “Marino Jakominić”: Oduševljenju nije bilo kraja!

Foto: MUP

Učenike i nastavnike na brodu je pozdravio i načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka Damir Brnas te im s kolegama pokazao dijelove broda i upoznao ih s poslovima policajaca na brodu

U sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana S. Mihovila jučer su učenici Osnovne katoličke škole „Josip Pavlišić“ iz Rijeke posjetili policijski brod „Marino Jakominić“.

Obilazak broda organiziran je na zahtjev profesora Škole. Obilazak su za 140 učenika 2., 3., 4. i  6. razreda s nastavnicima priredili policijski službenici odnosno posada broda.

Veliko zanimanje i pregršt pitanja

Učenike je na brodu pozdravio i načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka Damir Brnas . S kolegama im je pokazao dijelove broda, komandni most te ih upoznao s poslovima policajaca na brodu.

Foto: MUP

Policijski brod je kod učenika izazvao veliko zanimanje i pregršt pitanja na koje su im detaljno odgovarali pomorski policajci. Zadovoljni i ushićeni novim saznanjima, neki od njih su odmah poželjeli biti pomorski policajci!

Susret učenika s policijskim službenicima na njihovom radnom mjestu samo je dio događanja koja će se održati u ovom tjednu obilježavanja Dana policije na području Policijske uprave primorsko-goranske.

Policijski brod „Marino Jakominić“

Inače, policijski brod „Marino Jakominić“ namijenjen je za nadzor unutarnjih morskih voda, teritorijalnog mora i zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa Republike Hrvatske što uključuje motrenje, praćenje i kontrolu brodova i brodica na području Jadranskog i dijelu Jonskog mora.

Ime je dobio u čast hrvatskog redarstvenika koji je poginuo u neprijateljskoj zasjedi 29. kolovoza 1992. godine na Velebitu podno Visočice.

Kao zapovjednik Specijalne jedinice policije Rijeka, koju je vodio od 13. rujna 1991. godine,  Marino Jakominić se prometnuo u zapovjednika kojega su njegovi suborci neizmjerno cijenili i voljeli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari