NAJSLABIJE PLAĆENI

Riječki vatrogasci nisu uspjeli izboriti povećanje plaće; Pokreću proces mirenja, a ako to ne uspije – štrajk

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Tražili su naime povećanje osnovice plaće s 1.875 kuna na 2.100 kuna, uz isplatu naknada za topli obrok u iznosu od 400 kuna mjesečno

Iako su prošlog tjedna postigli dogovor sa zaposlenima u vrtićima, Grad Rijeka nije imao istu sreću kada je riječ o vatrogascima koji prijete štrajkom, prenose RTL Vijesti.

Naime, povjerenik Sindikata vatrogasaca Rijeka Goran Hibler poslao je Gospodarsko-socijalnom vijeću zahtjev za pokretanjem postupka mirenja nakon što je istekao sedmodnevni rok koji je Sindikat odredio na početku prošlog tjedna. Tražili su naime povećanje osnovice plaće s 1.875 kuna na 2.100 kuna, uz isplatu naknada za topli obrok u iznosu od 400 kuna mjesečno.

VIDEO DANA:

Inače, prosječna plaća vatrogasca u JVP Rijeka s pet godina staža iznosi između pet i pol tisuća i pet tisuća i 800 kuna, čime spadaju među slabije plaćene profesionalne vatrogasce u Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari