U HKD NA SUŠAKU

Riječki volonteri u kulturi obilježili svoj dan, slijedi sadnja stabala ispred Dječje kuće!

Povodom Međunarodnog dana volontera, koji se svake godine obilježava 5. prosinca, Volonterski program Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku za svoje je volonterke i volontere organizirao niz aktivnosti.

Na druženju u „Malom HKD-u“ u Križanićevoj ulici volonterkama i volonterima su se obratili Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke, Edvin Liverić Bassani, ravnatelj HKD-a na Sušaku i Asja Brusić, voditeljica Volonterskog programa.

Pročitana im je i čestitka gradonačelnika Marka Filipovića koji se zahvalio svim nesebičnim pojedincima, koji svojim plemenitim radom i trudom, svakodnevno čine naš grad boljim mjestom za život. Podijeljene su im zahvalnice, a organizirana je i besplatna tombola s nagradama koje su im pripremile ustanove u kulturi (HKD na Sušaku, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka i Gradsko kazalište lutaka Rijeka).

Volonterka Emina Bašić ovogodišnja je dobitnica nagrade „Volonterka godine“ koju su joj dodijelili Grad Rijeka i  Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka. Vrijednu i svestranu Eminu za nagradu je predložila Matica umirovljenika grada Rijeke čija je Emina aktivna članica, a nominaciju je podržao HKD zbog Emininog velikog doprinosa riječkoj kulturi kroz volonterski angažman.

Volonter Dario Jemrić, inženjer agronomije, za svoje je kolegice i kolege osmislio radionicu sadnje crvenog i plamenog javora na zelenim površinama Art-kvarta ispred Dječje kuće. Aktivnost će se realizirati u prosincu. Grad Rijeka omogućio je nabavku stabala, a KD Čistoća će se pobrinuti za prijevoz do Art-kvarta.Organizacijsku podršku pružila je i Gradska knjižnica Rijeka. Sadnjom „volonterskih stabala“ volonterke i volonteri u kulturi ostavit će vrijedno nasljeđe generacijama koje će odrastati i odgajati se u Dječjoj kući, pritom odašiljajući snažnu poruku o važnosti angažmana u zajednici.

Svim riječkim volonterkama i volonterima u čast fontane na Korzu i dizalice na Riječkom lukobranu bile su u ponedjeljak osvijetljene crvenom bojom kao podsjetnik na prepoznatljive crvene majice koje su obilježje volonterki i volontera u kulturi. Izlog HKD-a na Sušaku, tradicionalno svakog prosinca, krase fotografije s njihovih volonterskih pustolovina.

Sve zainteresirane za sudjelovanjem u organizaciji kulturnih programa u gradu Rijeci HKD na Sušaku poziva da se pridruže veseloj Facebook zajednici Volontiram u kulturi, ispune Prijavnicu za volontiranje ili pošalju e-mail: asja@hkd-rijeka.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari