IZVRSNA PRILIKA ZA MLADE

Riječko Art-kino bira sretnike koje vodi na BESPLATAN PUT na Venecijanski filmski festival; Prijavite se!

Svoje vjerne posjetitelje i posjetiteljice između 18 i 25 godina Art-kino poziva na prijavu u program 27 Times Cinema koji mlade predstavnike 27 članica Europske unije i ove godine odvodi na prestižni Venecijanski filmski festival. Mladim filmofilima, koji će na Mostri boraviti u ulozi žirija filmske selekcije Giornate degli Autori, pokriveni su svi troškovi puta i boravka u Veneciji

 Art-kino i ove godine sudjeluje u odabiru mladih filmofila koji će u sklopu programa 27 Times Cinema – u organizaciji Europskog parlamenta, Filmske nagrade LUX, programa Giornate degli Autori i Europe Cinemas – predstavljati Hrvatsku i svoje kino na Venecijanskom filmskom festivalu te biti dio žirija mladih Europljana u filmskoj selekciji Giornate degli Autori, uz kompletno pokrivene troškove puta i boravka u Veneciji od 1. do 11. rujna ove godine.

U jedanaestom izdanju programa namijenjenog mladim europskim ljubiteljima filma, Art-kino bira tri kandidata koja ulaze u uži izbor za hrvatskog ambasadora koji će, u društvu još 26 mladih predstavnika iz ostalih članica EU postati žiri venecijanske selekcije Giornate degli Autori i promotor Filmske nagrade LUX Europskog parlamenta. U proteklih šest godina, koliko Art-kino sudjeluje u odabiru kandidata, već su dvije mlade riječke filmofilke postale dijelom prestižnog festivala u Veneciji.

Prijave za novo izdanje 27 Times Cinema upravo su u tijeku, a kao i dosad traže se mladi zaljubljenici u film između 18 i 25 godina koji su redoviti posjetitelji kina, dobro se služe engleskim jezikom u pisanju, čitanju i govoru, aktivni su na društvenim mrežama i rado se izražavaju pismeno, a imaju i razvijene afinitete prema bar jednoj od kreativnih aktivnosti poput podcasta, bloga, video montaže, fotografije ili bilo kojeg sličnog alata koji bi mogao pomoći u izgradnji komunikacijske kampanje.

27 Times Cinema jedan je od značajnijih filmskih projekata za mlade na razini Europske unije koji mladim ljubiteljima filma širom otvara vrata u svijet sedme umjetnosti, kroz intenzivno i aktivno sudjelovanje u jednom od najprestižnijih filmskih festivala na svijetu.

Rok za dostavu prijava je 20. svibnja 2021. godine, a detalji o sadržaju i slanju prijave nalaze se na mrežnoj stranici Art-kina.

Više potražiti na https://www.art-kino.org/hr/novosti/27-times-cinema-poziv-mladim-filmofilima

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari