PLAĆE ĆE RASTI!

Riječko gradsko vijeće usvojilo odluku o povećanju plaća zaposlenika gradske uprave

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

Gradsko vijeće usvojilo je novu odluku o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika Grada Rijeke koja predstavlja temelj za povećanje plaća zaposlenika gradske uprave.

Ova je točka bila i na dnevnom redu 17. sjednice Gradsko vijeća, ali je povučena nakon što Gradsko vijeće nije usvojilo Odluku o određivanju plaće i drugih prava gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Rijeke.

Naime, donošenje odluke o plaći gradonačelnika i njegovih zamjenika trebalo je biti trebalo je biti temelj za odluku o plaćama zaposlenika.

„U odnosu na odluku s prethodne sjednice, nešto su smanjeni iznosi povećanja plaća pročelnika, iz razloga što zakonski plaće pročelnika ne mogu prijeći prag od 85 % iznosa plaće gradonačelnika, a kako se plaće gradonačelnika i zamjenika nije promijenila to znači da desetero pročelnika neće dobiti ona povećanja koja su bila predložena u prethodnoj odluci.

Intencija ove odluke je povećanje plaća zaposlenika, jer u ovom je trenutku gotovo nemoguće pronaći ljude visoke stručne spreme koji su spremni odrađivati vrlo odgovorne poslove u gradskoj upravi, a tu prije svega mislim na diplomirane inženjere arhitekture, građevinarstva, elektrotehnike, a da ne govorim o informatičarima, koji ne samo da su deficitarni, već veće plaće mogu pronaći u privatnom sektoru“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Gradonačelnik Filipović je podsjetio kako je od njegova dolaska na mjesto gradonačelnika broj zaposlenika gradske uprave smanjen s 508 na 481, a s novom reorganizacijom koja se provedi s ciljem povećanja efikasnosti rada gradske uprave, trebalo bi doći i do novih smanjenja broja zaposlenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari