RIJEČKO SRCE ZA RIJEČKI HOSPICIJ: Hospiciju “Marije K. Kozulić” predan uređaj za dezinfekciju prostora vrijedan 80.626 kuna

Uređaj za dezinfekciju prostora, Glosair400, vrijedan 80.626 kuna i kupljen sredstvima prikupljenim tijekom humanitarne akcije “Riječko srce za Riječki Hospicij”, predan je danas riječkom hospiciju “Marije k. Kozulić”

Riječ je o uređaj za dezinfekciju prostora koji je Hospiciju bio nužno potreban jer se njime sprječava širenje bakterija i zaraza, što je od posebne važnosti za bolesnike smještene u Hospiciju, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Ovakav uređaj bio je potreban kako bi pacijenti imali optimalnu skrb, ali i kako bi se djelatnicima Hospicija omogućili sigurniji uvjeti za rad. Hospicij Marija K. Kozulić jedina ustanova tog tipa u Hrvatskoj, a pruža palijativnu zdravstvenu skrb za one čija bolest više ne reagira na postupke liječenja.

Primopredaja dezinfikatora prostora u riječkom hospiciju

Dezinfikator prostora, Glosair400, na tržištu vrijedi oko 110.000 kuna, ali je ovaj isporučeni dobiven s popustom, vrijedan 80.626 kuna.

Veliku humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja potrebnih novčanih sredstava za kupnju uređaja za riječki hospicij pokrenula je Humanitarna udruga „Riječko srce” sa svojim partnerima i prijateljima. Uz akciju na Korzu, organiziran je i humanitarni koncert u HNK „Ivana pl. Zajca”. Među onima koji su zdušno pomagali prikupljanju sredstava bio je i vlč. Ivan Milardović iz Jelenja.

Dezinfikator prostora, Glosair400

Primopredaji uređaja nazočili su i predstavnici udruge „Daj 5“ iz Vodica koji su se priključili prikupivši 13.650 kuna. Svaka čast!

Ravnateljica hospicija „Marija Krucifiksa Kozulić” s. Daniela Orbanić izrazila je zahvalnost organizatorima i sudionicima akcije, naglasivši kako je ovakav aparat potreban riječkom hospiciju jer u ovu ustanovu palijativne skrbi bolesnici dolaze s različitim bakterijama čiji rast i širenje se mogu spriječiti njegovim korištenjem.

Predsjednik Udruge „Riječko srce” Dalibor Horvat najavio je kako akcija za Riječki hospicij traje i dalje pa će se prikupljati sredstva za kupnju dovoljnog broja rezervnih filtera za ovaj uređaj. Račun humanitarne akcije IBAN HR 9624020061500056546.

Članovi udruge Daj 5 iz Vodica donirali preko 13000 kuna

Kupnju uređaja potpomogao je i Grad Rijeka, a njegovoj primopredaji nazočila je u ime Grada Rijeke pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković, , prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari