Riječkoj bolnici na korištenje dva stana za roditelje malih pacijenata

Dva stana poslužit će obiteljima tijekom liječenja djece u bolnici na Kantridi. Stanove na području Mlake i Krnjeva osiguralo je Ministarstvo državne imovine

Danas je u Kliničkom bolničkom centru Rijeka upriličeno svečano potpisivanje ugovora i primopredaja ključeva stanova koje je bolnici dodijelilo Ministarstvo državne imovine RH.

Dva stana nalaze se na gradskom području Mlake i Krnjeva, a namijenjeni su potrebama privremenog boravka roditelja najmlađih pacijenata tijekom liječenja u Klinici za pedijatriju na lokalitetu Kantrida. Primarno je riječ o djeci iz drugih gradova i županija koja su hospitalizirana na Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku. Prisutnost roditelja znači nemjerljivu podršku djeci u danima liječenja, a smještaj u blizini bolnice smanjit će troškove čestih putovanja.

Zbog važnosti problema bolnica se za pomoć obratila Ministarstvu državne imovine koje je pozitivno odgovorilo na molbu i na korištenje dodijelilo stanove od 28 i 42 četvorna metra. Na prigodnom skupu ključeve je preuzeo ravnatelj Davor Štimac, a uručio ih je ministar državne imovine Goran Marić. Događaj su nazočnošću uveličali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš.

VIDEO DANA: 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari