RIJEKA ADVENT: Dječji zborovi, klapa i glazbena poslastica na Trgu Riječke rezolucije!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka tijekom ovogodišnjeg adventa diše punim plućima a središte grada je u večernjim satima živnulo kao malo kada

Nastavljaju se programi u sklopu Adventa na Korzu.

Zbor Osnovne škole Kozala sa gostima

Zbor OŠ Kozala otpjevat će nekoliko pjesama nastalih u sklopu glazbene školske radionice uz voditeljicu Vesnu Martić, a pridružit će im se učenice OŠ Sv. Matej Viškovo.

Dječji zborovi Halubajčići i Zvona Viškova

Dječji zbor Halubajčići i Zvona Viškova danas djeluju kao dječji zbor i vokalna skupina. Dolaze iz Viškova, a djeluju već 16 godina. Nastupali su na raznim festivalima. Okupljaju djecu predškolskog i školskog uzrasta.

U sklopu Rijeka Adventa će otpjevati nekoliko prigodnih blagdanskih pjesama.

Dječji zborovi Mali Riječani i Morčići

Na pozornici na Korzu danas će nastupiti Dječji zbor Mali Riječani i dječji zbor Morčići pod vodstvom prof. Egle Trošelj.

Kroz dječji zbor Mali Riječani koji je osnovan 1985. godine prošlo je više od 1700 djece predškolske dobi; a kroz dječji zbor Morčići, osnovan 1993., više od 800 djece osnovno školskog uzrasta iz Rijeke i okolice. Održano je više stotina nastupa u Rijeci, Hrvatskoj i inozemstvu, te osvojene razne festivalske nagrade.

Profesorica Egle Trošelj, osnivač i voditelj zborova, dobitnica je Nagrade Grada Rijeke za glazbeno pedagoški rad sa djecom i Malim Riječanima.

U programu je izbor autorskih pjesama pisanih za Male Riječane i Morčiće s blagdanskom tematikom.

Predstava: “Avanture Svetog Nikole” dječjeg kazališta Šareni svijet

Dječje kazalište Šareni svijet izvesti će predstavu Avanture Svetog Nikole: Jeste li očistili svoje čizmice?

Jeste li napisali pismo Svetom Nikoli? Ako niste, još nije kasno. Pošaljite svoje pismo sa željama zaštitniku svih putnika i djece. Sveti Nikola će ubrzo doći i do vas te vam donijeti poklone i upitati vas: Jeste li bili dobri? Jeste li slušali svoje roditelje? Jeste li pomagali slabijima i nemoćnima? Odgovor na ova pitanja može dati svako na svoj način a Sveti Nikola vjeruje da će svi odgovori biti dobri. Zato je i Krampusa ostavio kod kuće jer nema potrebe da Krampus dijeli šibe kad ste svi bili dobri.

Sveti Nikola će Vas razveseliti s pjesmicom i po kojim plesom. Iz svoje torbe će izvući i puno čarolije koja će svačije lice ukrasiti osmijehom.

Advent na Kobleru: Klapa Dišpet

Adventsku večer uljepšat će večeras Klapa Dišpet.

Ri gastro Advent: Božićni koncert MPZ Rijeka Sempre Allegro

Mješoviti pjevački zbor “”Rijeka-Sempre Allegro”” osnovan je na sv. Ceciliju 22. studenog 2014. godine s namjerom okupljanja zaljubljenika u glazbu i zborsko pjevanje.

Dirigentica i osnivačica zbora je Helga Dukarić Dangubić, profesor savjetnik i zborovođa, Maestra mentorica Hrvatske udruge zborovođa.

Zbor je u kratkom vremenu svog postojanja ostvario čak četiri međunarodna nastupa s visokim rezultatima. Svoje prvo međunarodno uspješno predstavljanje Zbor je imao 31. svibnja 2015. na festivalu FAKS u Rovinju.

Zbor kontinuirano i kvalitetno radi, brzo se razvija te postiže zapažene rezultate te je namjera, cilj i intencija svih članova nastaviti u istom pozitivnom smjeru uz daljnje razvijanje suradnje sa srodnim organizacijama i zborovima.

Advent na Gradini: Doček Svetog Nikole

Najmlađi će ove godine na Trsatskom kaštelu od 15 sati moći dočekati Svetog Nikolu. (OVDJE)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari