PLATAK SPREMAN ZA SEZONU: Naše skijalište ima veliki potencijal, a stižu i nova ulaganja!

Foto: Riportal

Platak je isključivo iz skijališta već pretvoren u cjelogodišnje izletište

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Sezona skijanja je pred vratima pa u najstarijem riječkom ski servisu nema predaha. Čim završi s brušenjem skija, Andrej se prebacuje na dasku za bordanje.

„Imali smo popuste u studenom tako da bi ljudi što prije došli i sredili svoje skije tako da mi nemamo u zadnji čas posla preko glave“, kaže Andrej Gudac, djelatnik ski servisa.

Leo je stigao po svoju opremu iako još ne zna gdje će na sedmodnevno skijanje. Zato zna gdje će na jednodnevno guštanje.

„Platak da, vikendom u slobodno vrijeme“, kaže Leo Crnković.

Platak nikada neće i ne može biti poput skijališta u Dolomitima u koje hrle Hrvati, ali u Hrvatskoj ima najveći potencijal, najdulje staze i najviši je, što treba iskoristiti.

Revitalizacija Platka počela je prije 5 godina, županija je uložila 35 milijuna kuna i udvostručila broj posjetitelja. Tako je lani srušen rekord, ovdje ih je bilo 90 tisuća, a zimskih dana bilo je 100 – više no ikada u povijesti.

Platak je, isključivo iz skijališta već pretvoren u cjelogodišnje izletište, a ima potencijal da postane nacionalno izletište broj jedan. Ulaganja se zato nastavljaju. S nova 23 milijuna kuna koje ulaže županija, Platak će do skijaške sezone 2021. dobiti novu dimenziju.

„Upravo se sutra otvaraju radovi, dakle radi se o retenciji, znači jednoj većoj akumulaciji koja bi trebala omogućiti zasnježivanje, neovisno naravno o tome, da li ima padalina“, kaže Marko Boras Mandić, primorsko-goranski dožupan.

To će biti veliki iskorak. Planira se uređenje brojnih sadržaja i usluga.

„Planiramo da bi mogli ići čak možda i na 120 skijaških dana, to će biti jedna garancija da će se moći skijati na Platku već od 15. studenog pa tamo možda do 1. travnja“, kaže Davorin Klobučar, stručni suradnik za sport Goranskog sportskog centra.

Jer će se moći zasnježiti čitava skijaška staza, a ne samo donji dio kao sada. Platak je spreman, oprema testirana, još samo da malo stisne zima pa počnu snježne radosti.
Maja Brkljača

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari