TRAJE DO 7. SIJEČNJA 2024.

Video | Rijeka Advent iz zraka: Pogledajte prekrasan video i pohrlite se zabaviti i vi! Nemojte kasnije žaliti: ‘Kako je brzo prošlo…’

Suradnica Riportala prošetala je Korzom uz adventske kućice i zabavila se na Adventiranju na Rezoluciji. Snimila je i video koji svjedoči o tome da je Rijeka Advent – velik doživljaj za domaće i goste!

Bio je utorak, ali posjetitelji su se u prilično velikom broju odlično zabavljali i uživali u adventskoj ponudi. Treba iskoristiti svaki trenutak i svaki dan – Rijeka Advent traje do 7. siječnja 2024. godine, dakle još nešto više od dva tjedna.

Nemojte kasnije žaliti: ‘Kako je brzo prošlo…’. Pogledajte video! (Autor: P. Vidović)

Adventska ponuda

Mirisi blagdana i veseli žamor na adventskim kućicama i ove nas godine mami da slobodne sate provedemo na riječkim ulicama i trgovima.

Poštanski ured Djeda Mraza

Podsjetimo, i ove godine Rijeka ima svoj vlastiti Poštanski ured Djeda Mraza! Djed Mraz jedva čeka upoznati riječke mališane te poslušati i pročitati sve njihove misli i želje! Poštanski ured Djeda Mraza u Riječkom tunelu možete posjetiti od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 20 sati, petkom i subotom od 17 do 21 sat te nedjeljom od 10 do 14 sati.

Termini ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 13 sati rezervirani su za vrtiće i škole.

Vlakić Djeda Mraza

Veseli Vlakić Djeda Mraza na svom adventskom proputovanju obilazit će bajkovite prizore glavne riječke šetnice u božićnom ruhu uz radosne blagdanske pjesmice i nezaobilazna slatka iznenađenja.

Točka polaska Veselog Vlakića Djeda Mraza je Jelačićev trg, a vozit će Korzom svakodnevno od 5. prosinca 2023. godine do 7. siječnja 2024. godine. Na Veseli vlakić se možete ukrcati svakim danom od 16 do 19 sati, izuzev 24.,25.,31.12.2023. te 1.1.2024. godine.

Klupica božićnih uspomena

Na križanju najvažnijih adventskih pravaca, u Bazarigovom prolazu, vilenjaci će stvoriti magični kutak na kojem ćete svoju čarobnu avanturu moći zabilježiti fotografijom te ponijeti najljepšu uspomenu s Rijeka Adventa. Okićena svjetlucavim lampicama i najljepšim božićnim ukrasima, Klupica božićnih uspomena stvorit će slikovitu pozadinu i adventske kadrove za pamćenje.

Advent na Gradini

Advent na Gradini jedan je od najraskošnijih advenata u ovom dijelu Europe.

Klizalište Morska pahuljica

Zimske sportske radosti na ledu iz godine u godinu sve su popularniji dio Rijeka Adventa u kojima uživaju posjetitelji iz cijele regije. Uz taktove božićnih melodija i zvukove nabrušenih klizaljki započinje prava zabava na ledu, isprobavaju se prve piruete, kliže se u ritmu muzike.

Adventiranje na Rezoluciji

Jedna od najpopularnijih lokacija riječkog adventa ove će godine biti dodatno oplemenjena novim dekorativnim elementima, bogatim programom i raznovrsnom adventskom ponudom.

Blagdanski sajam

Bilo da ste u potrazi za božićnim poklonima ili delicijama kojima ćete upotpuniti božićnu radost u vlastitom domu, domaći obrtnici očarat će vas rukotvorinama i originalnim proizvodima.

Advent u Riječkim gastronomskim lukama

Posebne adventske ponude osmislili su i ugostitelji Riječkih gastronomskih luka koji će u svojim objektima za goste prirediti blagdanski ugođaj i ciljano osmišljene menije.

Advent u riječkim hotelima

Riječki hoteli pripremili su pakete i posebne adventske pogodnosti za sve goste koji će ih posjetiti za vrijeme Rijeka Adventa, a svoje će objekte prigodno ukrasiti.

Bogat adventski program u kulturnim ustanovama

Zanimljiv i raznolik blagdanski program očekuje nas i na riječkoj kulturnoj sceni pa u prosinački raspored svakako treba uvrstiti programe Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, Astronomskog centra Rijeka te kreativne sadržaje „Zimske priče u Benčiću“ koje zajednički oblikuju mnogobrojne riječke ustanove u kulturi uz podršku Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari