ZAKLJUČAK GRADONAČELNIKA

Rijeka advent trajat će od 2. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. Sve nedjelje bit će radne, proglašene su sajamskim danima

Foto: Visit Rijeka

Gradonačelnik Filipović rekao je na današnjem obraćanju medijima kako je na jučerašnjem kolegiju gradonačelnika imenovao povjerenstvo za pripremu natječaja za organiziranje Rijeka Adventa, koji bi trebao biti raspisan u roku od desetak dana

Naime, sredinom listopada na snagu su stupile izmjene Odluke o korištenju površina javne namjene i nekretnina u vlasništvu Grada Rijeke za postavu privremenih objekata, reklamnih i oglasnih predmeta te druge opreme i uređaja, a kojom je sada zasebno uređeno korištenje površine javne namjene za organiziranje manifestacija u povodu božićno-novogodišnjih blagdana.

Odluka propisuje obvezu provođenja javnog natječaja za organiziranje manifestacija u povodu božićno-novogodišnjih blagdana u sklopu kojih se organizira prigodna prodaja i pružanje ugostiteljskih usluga.

„Među ostalim, natječajem se određuju lokacije s mjestima te vrijeme održavanja manifestacije te se nadam da će za lokacije biti iskazan interes, kakav je bio i prethodnih godina. Rijeka Advent je prerastao u manifestaciju od velikog značaja za Grad i građane, ali i za turističku ponudu Grada“, kazao je gradonačelnik Filipović, naglasivši kako, za razliku od prethodnih godina, ove godine natječaj raspisuje Grad, a ne Turistička zajednica grada Rijeke.

Također, radi održavanja Rijeka adventa koji je od velikog značaja za Rijeku i njenu turističku ponudu, a uzimajući u obzir i nadolazeći blagdan Svih svetih, gradonačelnik je donio zaključak kojim se, u svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti, 1. studeni te sve nedjelje i blagdani za vrijeme trajanja manifestacije Rijeka advent u razdoblju od 2. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. godine, proglašavaju sajamskim danima na cijelom području grada Rijeke.

„Time Rijeka Advent dobiva na većoj vidljivosti te se otvara mogućnost da se organizira u vrijeme u koje se ne bi mogao organizirati sukladno nacionalnom zakonodavstvu. Vjerujem da će i ostali gradovi i općine postupiti na isti način“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari