RIJEKA ADVENT: Večeras Božićni koncert uz Antonia Krištofića, Mateu Dujmović i Matea Žmaka

Advent na Korzu nudi predstavu Ri Teatra: Šumska bajka a veselo će biti i na drugim lokacijama!

Ri gastro Advent: Duo Ze-Te

Članovi dua su Zdravko Tomić i Maja Zuzija s dvije gitare. Repertoar dua su zabavne pjesme 70 ih i 80 ih godina, zabavne i rock balade, pjesme koje su neke pomalo i zaboravljene ali u novim aranžmanima.

Advent na Korzu: Predstava Ri Teatra: Šumska bajka

Jedno proljeće u šumu dolazi filmski snimatelj s namjerom da poreže sva stabla kako bi snimio film.

Lukavi lisac nagovori snimatelja da prvo upozna šumu kroz sva četiri godišnja doba. Do jeseni je snimatelj već shvatio koliko je šuma lijepa, ali kad je došla zima želio je djelić te ljepote unijeti u svoj dom tako da posječe malu jelku i ukrasi za blagdane, ali jelka traži pomoć i šumski čuvar ju spašava. Priča se provlači kroz četiri godišnja doba i upoznaje djecu što se u prirodi događa u proljeće, ljeto, jesen i zimu, a završava u vrijeme Adventa kada jelke postaju kućni ukrasi.

Predstavu izvode odrasli glumci Ri teatra – Kuc Kalvarija: Krešo Medaković, Anotnio Larma i Bojan Lakoš.

Advent u Zajcu: Adventsko druženje ispred Zajca

U 18.30 sati pričaonica

Advent na Trgu 128. brigade HV: Božićni koncert uz Antonia Krištofića, Mateu Dujmović i Matea Žmaka

Matea Dujmović je studentica glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji u Puli. Osim sudjelovanja na emisijama Hrvatske Radio Televizije “The Voice” i “A strana”, nastupala je na brojnim koncertima i festivalima diljem Lijepe naše pa je tako ove godine debitirala i na festivalu Melodije Istre i Kvarnera gdje se predstavila s pjesmom “Ne nosi me na duše”.

Antonio Krištofić je mladi poznati glazbenik iz Opatije. Svoj talent je prvi put predstavio 2012. godine debitantskim nastupom na festivalu MIK, kada je u duetu s Duškom Jeličićem osvojio 2.nagradu i nagradu za najizvođeniju pjesmu te godine na festivalu.

Već sljedeće godine, 2013., Antonio je održao solistički koncert na ljetnoj pozornici u Opatiji. Dobitnik je brojnih glazbenih nagrada, predstavio se na mnogobrojnim hrvatskim glazbenim festivalima, a također, dobitnik je prestižne nagrade za najbolju interpretaciju na Splitskom festivalu.

Kao predstavnik Opatije sudjelovao je u poznatom showu “Pjevaj moju pjesmu” u produkciji Hrvatske Radio Televizije. 2015.godine natjecao se u regionalnom show-u “X Factor Adria” gdje je došao do finala, a nakon toga održao regionalnu turneju po Makedoniji i Srbiji. Osim pjevanjem, Antonio se bavi i glumom, a svoj talent pokazao je u mjuziklima “Novi dan” i “Susak, Susak”.

Mateo Žmak rođen je 23.12.1994. g. u Rijeci. Po sudu kritike, trenutno je jedan od eminentnijih pijanista mlade generacije u Hrvatskoj.

Završio je osnovnu i srednju glazbenu školu Ivan Matetić Ronjgov u Rijeci i Muzičku akademiju u Zagrebu gdje je magistrirao u klasi prof. Vladimira Babina. Trenutno je na doktorskim studijima pri Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu.

Iza sebe ima pedesetak zonskih, regionalnih, državnih, europskih i svjetskih pijanističkih natjecanja na kojima redovito osvaja prve i druge nagrade. Također, kao solist i korepetitor održava koncerte u renomiranim dvoranama diljem Hrvatske, kao i u Italiji, Austriji, Litvi, Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji, a dobitnik je prestižne nagrade Hrvatske Akademije Znanosti i Umjetnosti «Oskar znanja» za 2015. g. za izvanredna postignuća u klasičnoj glazbi.

Advent na Kobleru: DJ Adventski party

Osjetite čaroliju Koblerovog trga uz DJ Adventski party koji će probuditi pravog Djed Mraza u vama!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari