TRODNEVNA SJEDNICA

Rijeka dobila proračun za iduću godini “težak” 1,21 milijardu kuna; Vijećnici glasovali elektronički

Foto: Mateo Levak/Riportal

Riječki gradski proračun za iduću godinu u iznosu od 1,21 milijardu kuna prihvaćen je kasno sinoć većinom vijećničkih glasova, I za 7, 5 posto je veći od ovogodišnjeg.

Zbog epidemioloških mjera, vijećnici su glasali elektroničkim putem, doznaje se u nedjelju od predsjednika Gradskog vijeća Grada Rijeke Andreja Poropata.

Novi gradski proračun veći je za 7,5 posto od ovogodišnjeg, koji je, zbog okolnosti i posljedica pandemije covida -19, s dva rebalansa smanjen u odnosu na početni proračun.

Proračunski rashodi za 2021. planirani su u visini od 1,18 milijarda kuna, a razlika prihoda i rashoda, koristit će se za pokriće manjka iz proteklih godina.

Sjednica Gradskog vijeća, na kojoj je, osim gradskog proračuna, bilo još 38 točaka dnevnog reda, trajala je tri dana.

Prvog dana, u četvrtak, vijećnici su u dvorani Centra Zamet i online raspravljali o predloženim odlukama, u petak su elektroničkim putem glasovali o predloženim amandmanima, a do subote u ponoć su, također elektroničkim putem, mogli glasovati o predloženim odlukama, među kojima i o prijedlogu proračuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari