PUTOVANJE U NAŠ GRAD

Rijeka, grad velikog srca! Dvadeset mladih iz domova razgledat će grad i posjetiti Vatrene na Rujevici: ‘Veselimo se dolasku u Rijeku’

Dvadeset mladih iz Domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi izborilo je na Sportskim susretima mladih jedno posebno putovanje u grad Rijeku koje će zasigurno pamtiti cijeli život.

Naime, Zaklada “Hrvatska za djecu” nakon 12 godina ovog je proljeća organizirala sportske susrete djece koji su donijeli radost te natjecateljski duh.

Hrvatska nogometna reprezentacija i izbornik Zlatko Dalić mlade će sportaše ugostiti na treningu reprezentacije na stadionu na Rujevici. To će zasigurno biti događaj koji će djeci ostati jedna od najljepših uspomena. Dan kasnije, u ponedjeljak 3. lipnja oni su i gosti naše reprezentacije na prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Makedonije.

Riječki sportski savez je pak za mlade sportaše organizirao razgled sportskog centra Kantrida, atletske dvorane kao i razgled Grada Rijeke u pratnji vodiča.

U Rijeku dolaze pobjedničke momčadi iz susreta u Lipiku – pobjednice u odbojci iz Dubrovnika, mladi nogometaši iz Splita te djeca iz Doma u Lipiku. Bit će ovo susret pun emocija, druženja i nezaboravnog iskustva za ove mlade ljude.

“Kao Zaklada Vlade Republike Hrvatske, Zaklada “Hrvatska za djecu”, revitalizirala je sportske susrete djece bez odgovarajuće skrbi iz hrvatskih Domova za djecu i mlade. Nakon punih 12 godina u Lipiku je više od 150 sudionika uživalo u sportskom nadmetanju. No, povezivanje djece u prijateljstvu i uzajamnoj podršci te međusobna razmjena iskustava odgojitelja u neformalnom druženju, prava su vrijednost ovog projekta. Veselimo se dolasku u Rijeku i novim avanturama!” – izjavila je je upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu” Renata Gubić. 

Sportski susreti mladih održavali su se od 2007. do 2012. godine kao prvenstva Hrvatske za dječje domove. Prve igre održane su u Selcu, a zadnje 2012. godine u Slavonskom Brodu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari