SVE VIŠE BRODOVA

Video | Rijeka i kruzeri vole se javno: U 2023. godini u riječkoj luci očekuju se 23 kruzera i 40 tisuća putnika!

Rijeka po svim pokazateljima postaje prepoznatljiva kruzing destinacija. Više u video prilogu!

“Ove godine imat ćemo 18 velikih kruzera sa nekih 25 tisuća putnika, plus onaj mali segment luksuznih kruzera sa 40, 50 putnika koji će ove godine bit rekordan. U riječku luku će uploviti preko 300 tih kruzera.”, otkriva Rajko Jurman, voditelj komercijalnih poslova Lučke uprave Rijeka za Kanal Ri.

Za prigodan doček turista s kruzera, uz Lučku upravu Rijeka, brinu i Grad Rijeka te turistička zajednica.

“Sa jednim info punktom, sa prigodnim dijeljenjem rakijica, nekih slatkiša i naravno s info materijalima koji su jako bitni ne bi li se gosti snašli u samom gradu.”, kaže Saša Torbica iz TZ grada Rijeke.

Do kraja godine u riječku luku će uploviti još četiri velika kruzera.

“Kada nam dolazi veliki kruzer moramo planirati gdje ćemo i na koju poziciju ga vezati. Mi nemamo klasični kruzer terminal kao što imaju ostale lučke uprave tako da se za svaki kruzer napravi plan veza, način na koji će se vezati, to se dostavi brodaru.”, kaže Rajko Jurman.

Turisti s kruzera značajni su za riječki turizam i gospodarstvo.

“Neosporno je i to se ne smije zaboraviti – svaki dolazak turista odnosno kruzera koji su malo veći, radi se o oko 2 tisuće gostiju po kruzeru, pa se angažira nekoliko autobusa, privatnih prijevoznika, turistički vodiči, neki ostaju u gradu, kupuju suvenire, razgledavaju naš grad….”, kaže Saša Torbica iz TZ grada Rijeke.

Najave za iduću godinu su odlične.

“U 2023. godini imamo veću najavu, dakle 23 broda i negdje preko 40 tisuća putnika s velikih kruzera. Kada tome pridodamo ove male kruzere gdje očekujemo da će se nastaviti taj trend, očekujemo 55 tisuća putnika.”, kaže voditelj komercijalnih poslova Lučke uprave Rijeka.

Kruzeri su se tako, nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, vratili na velika vrata, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari