PROJEKT 'INKLUZIVNI KOTAČ'

Video | Udruga Ri Rock i Romska organizacija mladih mijenjaju percepciju Roma

Popis stanovnika pokazao je da se broj romske populacije povećao u posljednjih deset godina. Više u video prilogu!

Inkulzija, rad na smanjenju predrasuda i negativne percepcije Roma – neki su od ciljeva projekta Inkluzivni kotač. Projekt je pokrenula udruga Ri rock s Romskom organizacijom mladih.

U osnovnoj školi u Brodu na Kupi čak 92 posto učenika čine romska djeca. Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka rade na jednakosti Roma i ostvarivanju istih prava za sve. Osim obrazovanja, prije svega na zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti.

U Primorsko-goranskoj županiji i u Rijeci je, kažu iz Romske organizacije mladih, situacija bolja nego u drugim mjestima. No, problema poput onog u Novom Vindolskom uvijek ima.

Promjene dolaze, ali sporo, zaključeno je na okruglom stolu.

Upravo zato Romska organizacija mladih s udrugom Ri rock kroz ovaj projekt radit će na konkretnom i kratkoročnom Akcijskom planu za ovu županiju i svako mjesto u kojima Romi žive s maksimalno tri cilja, kako bi se već u roku od dvije godine vidjeli rezultati. Jedan od koraka je educiranje Roma za posao novinara u specijaliziranoj emisiji na radio Roži te izdavanje časopisa, donosi Kanal Ri.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari