PROJEKT 'INKLUZIVNI KOTAČ'

Video | Udruga Ri Rock i Romska organizacija mladih mijenjaju percepciju Roma

Popis stanovnika pokazao je da se broj romske populacije povećao u posljednjih deset godina. Više u video prilogu!

Inkulzija, rad na smanjenju predrasuda i negativne percepcije Roma – neki su od ciljeva projekta Inkluzivni kotač. Projekt je pokrenula udruga Ri rock s Romskom organizacijom mladih.

U osnovnoj školi u Brodu na Kupi čak 92 posto učenika čine romska djeca. Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka rade na jednakosti Roma i ostvarivanju istih prava za sve. Osim obrazovanja, prije svega na zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti.

U Primorsko-goranskoj županiji i u Rijeci je, kažu iz Romske organizacije mladih, situacija bolja nego u drugim mjestima. No, problema poput onog u Novom Vindolskom uvijek ima.

Promjene dolaze, ali sporo, zaključeno je na okruglom stolu.

Upravo zato Romska organizacija mladih s udrugom Ri rock kroz ovaj projekt radit će na konkretnom i kratkoročnom Akcijskom planu za ovu županiju i svako mjesto u kojima Romi žive s maksimalno tri cilja, kako bi se već u roku od dvije godine vidjeli rezultati. Jedan od koraka je educiranje Roma za posao novinara u specijaliziranoj emisiji na radio Roži te izdavanje časopisa, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari