Rijeka izabrana za domaćina Međunarodne konferencie o izvrsnosti i inovacijama u obrazovanju i psihologiji

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci jučer je potpisan Ugovor o održavanju Međunarodne konferencije o izvrsnosti i inovacijama u obrazovanju i psihologiji. Konferencija će se održati od 18. do 21. svibnja 2016. godine u Rijeci.

Ugovor su potpisali generalni direktor ICIE-a prof.dr. Taisir Subhi Yamin, rektor Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Pero Lučin, zamjenica župana Marina Medarić i gradonačelnik Rijeke mr.sc. Vojko Obersnel. Konferenciju je predstavila Sandra Krpan, predsjednica Konferencije i Odbora za predškolski odgoj i obrazovanje Grada Rijeke.

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je važnost odabira Rijeke za domaćinstvo ove prestižne konferencije jer je u konkurenciji bio niz razvijenih gradova Europe. Gradonačelnik je naglasio kako Rijeka već sada prepoznaje talent svojih učenika i studenata, što se najviše očituje kroz stipendije koje Grad dodjeljuje već dvadeset godina, a sve prema kriterijima darovitosti i izvrsnosti.

Konferencija, rekao je Obersnel, ima veliku važnost i ulogu za Rijeku, s obzirom na činjenicu da će na njoj sudjelovati najbolji stručnjaci iz ovoga područja iz cijeloga svijeta.

ugovor petakZamjenica župana Marina Medarić rekla je da će ova konferencija, na kojoj će se okupiti veliki broj stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva, biti prilika za razmjenu iskustava te da će se pozitivna svjetska iskustva prenijeti na naše studente i učenike kako bi oni postali lideri 21. stoljeća.

Direktor ICIE-a Subhi Yamin rekao je da su na prethodnim konferencijama sudjelovali predstavnici i do 80 država te da je konferencija početna točka za osnivanje nacionalnog centra za izvrsnost u obrazovanju.

International Centre for Innovation in Education (ICIE) sa sjedištem u njemačkom gradu Ulmu posvećen je razvoju svih učenika kao produktivnih građana svijeta i budućih vođa, kroz osnaživanje s ciljem da svi pojedinci postanu odgovorne, samostalne, samousmjerene osobe koje razumiju važnost cjeloživotnog učenja kroz pozitivna povezivanja obitelji, nastavnika, znanstvenika i istraživača, odgojnih stručnjaka s lokalnom zajednicom.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari