KVAR OTKLONJEN POSLIJEPODNE

Video | Rijeka je danas poplavila, evo što je uzrok! A što kažu komunalci a što građani? ‘To je bilo strašno!’

U nedjelju nešto iza 16 sati otklonjen je kvar na vodovodu u ulici Pomerio. Cijev je zamijenjena, okolne ulice dobile su vodu, promet funkcionira normalno. O uzrocima puknuća cijevi izjavu je dao direktor VIK-a Andrej Marochini.

Rijeka je sinoć poplavila. Slapovi pitke vode koji su se čak nekoliko sati slijevali prema Korzu posljedica su puknuća vodovodne cijevi u ulici Pomerio.

“Čuo sam nekakav slap da curi voda, a ne pada kiša. Čudno mi je bilo. Negdje nešto puklo sigurno. Izađem van, a ono poplavljena cijela cesta.”, kaže stanar Damir Špišić za Kanal Ri.

“To je bilo strašno. To je trajalo najmanje negdje 2-3 sata, to je puknulo oko 2 ure, mi smo gledali, a to je bilo skoro do 4 sata stalno ta voda i po cesti čuda.”, svjedoči stanarka Merima Mihovilović.

“Onda sam čuo šum i mislio sam da pada kiša, ali kad sam pogledao, vidim suho i vidim vodu po cesti. Znao sam da nešto nije dobro, da je došlo do puknuća cijevi.”, kaže Mladen Mihovilović.

Puknuća cijevi tijekom ljeta događaju se češće, kažu u VIK-u, čak jednom mjesečno i to zbog razlike u tlaku u cijevima. No ovakve prizore Riječani ne pamte!

“Ovo je sad nešto ekstra veliko i nije već dugo vremena bilo ovako, ali u principu, dosta puta se izađe i nedjeljom i po noći. Pogotovo kad jedan dio grada ili dio sela ostane bez vode, onda se mora pronto intervenirati i nema odgađanja za drugi dan.”, kaže voditelj gradilišta Marko Raguž.

U ulici Pomerio iskopi i saniranja cijevi nisu ništa novo

“Po meni, ovo je peti put da kopaju na istom mjestu, ovaj dio. Tu imate na svakih 10 metara iskop. I to bude tri puta godišnje – dođu, kopaju i nešto rade pa zatrpaju, onda odu oni pa dođu drugi pa opet kopaju. I to je tako već godinama tu.”, kaže stanar Damir Špišić.

Desetak ulica u središtu grada do kasnog poslijepodneva bilo je bez vode. Na nekoliko lokacija postavljene su autocisterne.

“Sve ulice osim ovog najbližeg centra smo kroz druge vodospreme opskrbili sa vodom, tako da samo korisnici u ovom najužem krugu ovih osam ulica tipa Ive Marinkovića su već sada opskrbljene sa vodom.”, kaže Andrej Marochini, direktor KD Vodovod i kanalizacija Rijeka.

Ogromna količina vode koja se slijevala sve do riječkog Korza sa sobom je povukla i razne materijale i otpad. A u vremenu kada susjedne regije uvode redukcije vode, još nije poznato koliko je vode sinoć izgubila Rijeka, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari