“RIJEKA PLEŠE”! U školama Pećine i Podmurvice započeli tečajevi plesa za mališane

„Rijeka pleše“ novi je projekt programa Ri Move, a omogućuje učenicima nižih razreda osnovnih škola Grada Rijeke osnovnih škola Grada Rijeke učenje i svladavanje prvih plesnih koraka pod vodstvom plesnog trenera Elia Bašana

Projekt „Rijeka pleše“ nova je aktivnost koja se, kroz program Ri Move, provodi u sklopu produžene nastave za djecu od 1. do 4. razreda osnovnih škola grada Rijeke.

Prvi treninzi održani su u osnovnim školama Pećine i Podmurvice, a do kraja ove školske godine plan je projektom „Rijeka pleše“ obuhvati sve osnovne škole Grada Rijeke.

Kroz projekt „Rijeka pleše“ zastupljeni su sportski, latino i standardni plesovi u obimu primjerenom djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole. Treninzi plesa provode se 1 školski sat tjedno, vodi ih poznati riječki plesač i plesni trener plesne škole Dansel Elio Bašan.

Ples je aktivnost koja sadrži elemente sporta i umjetnosti te je idealan kao bazična aktivnost kod djece.

Projekt „Rijeka pleše“, odnosno treninzi plesa, kod djece pospješuju razvoj koordinacije, osjećaja za ritam i za estetiku, potiču stjecanje samopouzdanja te otvaraju mogućnost upoznavanja s različitim kulturama kroz glazbu.

Jedan od ciljeva projekta „Rijeka pleše“ je povećanje broja djece uključenih u još jednu sportsku aktivnost koja je sadržajem drugačija od aktivnosti koje su do sada obuhvaćene programom Ri Move.

Treba istaknuti da je odvijanjem aktivnosti u školama postignuta dostupnost sporta temeljem načela Strategije sporta grada Rijeke – “Sport za Sve”.

Provoditelji projekta su Riječki sportski savez uz potporu i pokroviteljstvo Grada Rijeke. Svi programi projekta Ri Move besplatni su za djecu polaznike.

Projekt Ri Move uveden je osnovne škole Grada Rijeke sa ciljem promicanja i poticanja djece na tjelesnu aktivnost.

Ideja projekta Ri Move razvija sa ciljem da djeci sport bude dostupan i besplatan, a da se kroz sport pozitivno utječe na razvoj djece u svim segmentima života.

Projekt je započeo sa realizacijom u školskoj godini 2016./2017. i trenutno se provodi u 10 osnovnih škola Grada Rijeke s namjerom širenja i na ostale škole, a namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda.

Uz atletiku, gimnastiku, judo, rukomet, odbojku, nogomet, košarku, kendo i stolni tenis, od ove godine novi sportovi programa Ri Move su ples i karate. Programi obuhvaćaju učenje bazičnih vještina koje utječu na tjelesni i psiho-socijalni razvoj djece te poticanje tjelesne aktivnosti i zdravog načina života, a obuhvaćaju više od 900 učenika.

Ri Move je prepoznat i u međunarodnim okvirima, čime je Riječki sportski savez kao vodeći partner europskog projekta „EU on the Move“, uz partnerske organizacije iz Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Italije, Portugala, Turske i Slovenije, dobio 301 tisuću eura za olakšavanje provedbe te podizanja ovog sportskog modela na europsku razinu.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari