CAR SHARING SVE POPULARNIJI

Rijeka plus testirao električni auto s inteligentnim sustavom upravljanja i aplikaciju za car sharing

Služba prometa Rijeka plusa na nekoliko je dana dobila priliku testirati MG ZS automobil, električni auto s inteligentnim i potpuno digitalnim sustavom upravljanja koji je dodijeljen od strane Hrvatskog telekoma.

Služba prometa nekoliko je godina sudionik u projektima Centra za kompetenciju za pametne gradove-CEKOM. S obzirom na to da Rijeka jedina u Hrvatskoj ima pametni prometni centar, a nova rješenja u prometu i alternativni način prijevoza su svakako budućnost, u Rijeka plusu su ponosni što im je povjerena faza testiranja i aplikacije koju je razvio Hrvatski telekom koja se bazira na car sharingu.

Otvorena e-Roaming platforma

Riječ je o otvorenoj e-Roaming platformi s jasno definiranim lokacijama s punionicama, koja daje informaciju o dostupnosti u stvarnom vremenu i mogućnost rezervacije te korištenja punionice.

Aplikacija uključuje precizne informacije te lokacije za korištenje car sharing sustava i moći će se integirati s ostalim modulima smart city platforme, čime će se omogućiti veća efikasnost, kontrola i pristupačnost naplate parkinga.

Također, objedinjuje se mogućnost punjenja e-vozila i korištenje car sharing vozila te mogućnosti parkinga za sve sudionike javnog transporta na području grada Rijeke i šire.

Projekt CEKOM je vrijedan 149,6 milijuna kuna

Projekt CEKOM je vrijedan 149,6 milijuna kuna, a u njemu sudjeluje 20 partnera. Riječ je o trogodišnjem projektu, odnosno najvećem razvojnom projektu u Hrvatskoj u području informacijsko komunikacijskih rješenja usmjerenih na poboljšanje kvalitete života građana. Projekt se temelji na rješavanju izazova s kojima se nosi svaki grad, s posebnim naglaskom na pametna rješenja za okoliš, i promet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari