VELIKE KOLIČINE KIŠE

Rijeka pod vodom! Pljusak kiše, bujične poplave, izbijene šahte… u kvaru na cesti ‘izdahnuo’ i autobus Autotroleja

Screenshot video - čitatelj

Kako smo već javili, kasno poslijepodne Rijeku i okolicu pogodio je snažan pljusak kiše koji je s dolaskom večeri uzrokovao bujične poplave širom grada i mnogobrojne probleme u prometu

Prema neslužbenim podacima, u Rijeci je u srijedu navečer za dva sata palo 140 litara kiše po četvornom metru!

Promet ulicama središta grada je ili onemogućen ili usporen. Ljudi su ‘zarobljeni’ u svojim vozilima, pješaka nema na gradskim ulicama a promet se odvija ‘puževom brzinom’!

Foto: Čitatelj

Mnogi čitatelji dojavljuju nam o problemima na koje su naišli u prometu, od izbijenih šahti i ‘vodoskoka’ na prometnicama do bujica koje onemogućavaju normalnu vožnju.

Mnogi su se u svojim automobilima jednostavno zaustavili i sklonili na neko dostupno mjesto jer je vožnja poplavljenim cestama bila nemoguća, ili je ‘zavjesa’ od padalina bila toliko neprozirna da je vidljivost bila jednaka – nuli.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Posla na mnogim riječkim lokacijama imaju i vatrogasci koji su obasuti dojavama i molbama za pomoć zbog poplavljenih prizemni ili podrumskih prostora u zgradama.

I da nevolja nikada ne dolazi sama, dokaz je i kvar autobusa Autotroleja koji je ‘izdahnuo’ na Krimeji pa su putnici morali ili krenuti pješice prema svojim odredištima ili pričekati pomoć.

Screenshot vide – Facebook

Bujica oborinske vode slijeva se Vukovarskom ulicom, širem području oko glavne gradske tržnice prijeti poplava a vatrogasci interveniraju, između ostaloga, u Cambierijevoj ulici.

 Kako se doznaje, u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji je pao dio krova te su poplavljene potkrovne učionice. Poplavljeno je i sjedište Policijske uprave primorsko-goranske, odnosno prostor šalter sale.

Tko ne mora, neka ne izlazi na otvoreno – a posebno ne na ceste!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari