PROBLEMI U PROMETU

Galerija | Rijeku predvečer pogodio snažan pljusak kiše, bujice i izbijene šahte uzrok problema u prometu

Iako je srijeda najavljena kao ‘dan predaha’ u kišnom tjednu, upravo je danas kasno poslijepodne Rijeku i okolicu pogodio snažan pljusak kiše

‘Ništa neuobičajeno za Rijeku’ reći će mnogi, no u prvim danima jeseni, kada se na prometnicama nalazi puno otpalog lišća, dolazi i do začepljenja šahti koje u situaciji bujičnih poplava ne mogu upiti silnu količinu oborina pa dolazi do izbijanja šahti koje na gradskim cestama postaju veliki problem za vozače.

U samom središtu Rijeke posla imaju i vatrogasci! Foto: Facebook

Jedna takva šahta trenutno je problematična u Osječkoj ulici pa se vozači mole za pojačan oprez u vožnji. Čitatelji javljaju da je potopljena čak i zaobilaznica pred tunelom Trsat!

Također, i u drugim riječkim ulicama koje u ovakvim situacijama predstavljaju ‘opasne točke’, poput onih na području Kantride ili Krnjeva. Čitatelji javljaju da se velika bujica obornske vode spušta i Vukovarskom ulicom.

Na terenu su i jake vatrogasne snage – vatrogasci su pozvani u nekoliko slučajeva poplave prizemnih i podrumskih prostorija širom Rijeke.

Foto: Facebook/Anton Gagić

Rimeteo najavljuje kišovit četvrtak, osobito u zaleđu Rijeke (istočnom) i Gorskome kotaru gdje su izgledne obilne količine kiše dok na otocima sredinom dana tek povremena, a ponegdje će i izostati. Lokalno će na spomenutim najkišovitijim lokacijama do kraja dana pasti i do 100 mm dok najmanje na jugu Kvarnera 1 – 15 mm.

Puhat će umjereno, lokalno i jako jugo, u gorju jugozapadnjak. Jutarnja temperatura na Kvarneru 15 – 20°C, a u Gorskom kotaru 9 – 14°C. Tijekom dana na Kvarneru 17 – 22°C, a u Gorskom kotaru 12 – 17°C.

Petak i veći dio subote također kišoviti, a zatim u nedjelju malo stabilnije.

Screenshot video – čitatelj
Foto: Facebook
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari