UZ POMOĆ SURADNIKA

RIJEKA POMAŽE! Zamjenik Filipović stradalnicima dopremio novu riječku pošiljku pomoći

Riječki vatrogasci, volonteri svih profila, predstavnici riječkog Crvenog križa i mnogi drugi dali su ogroman doprinos u saniranju posljedica potresa i u pomaganju pogođenom stanovništvu i svi skupa možemo biti ponosni na njihov trud, hrabrost i odlučnost. Ja svakako jesam“, poručio je Filipović dodavši kako će Grad Rijeka, koji je s povezanim društvima odmah nakon potresa osigurao 800 tisuća kuna pomoći za područje pogođeno potresom, nastaviti pomagati taj kraj odnosno ljude iz tih područja na razne načine

Zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke Hinko Mance proteklog su vikenda u krajeve stradale u teškom potresu dopremili novu pošiljku humanitarne pomoći sakupljenu u Rijeci.

Obišli su Petrinju, Glinu, Sisak i okolna područja te predali pomoć „složenu“ temeljem informacija s terena pa je tako s Kvarnera u Banovinu otpremljeno mahom sljedeće: rešo kuhala na struju, produžni kabeli, grijalice, gumene čizme, jastuci s jastučnicama za opremanje kontejnera i kućica te suha i gotova hrana, higijenske potrepštine i slično.

Također, susreli su se i s riječkim vatrogascima koji tjednima borave na tom području i pomažu u raznim intervencijama, s predstavnicima riječkog Crvenog križa i volonterima te s gradonačelnicom Siska Kristinom Ikić Baniček i zapovjednikom JVP Petrinja Zvonimirom Ljubičićem.

  • Obišli smo Petrinju, Glinu i Sisak i okolna područja gdje smo odnijeli pomoć prikupljenu u Rijeci. Jasno je da će za vraćanje života u kakvu-takvu normalu na ovim područjima trebati puno truda i muke i da će ovim ljudima i još dugo biti nužna pomoć cijele Hrvatske – kaže Marko Filipović te dodaje je do sada u raznim intervencijama nakon razornog potresa sudjelovalo 70-ak riječkih vatrogasaca.

  • Riječki vatrogasci, volonteri svih profila, predstavnici riječkog Crvenog križa i mnogi drugi dali su ogroman doprinos u saniranju posljedica potresa i u pomaganju pogođenom stanovništvu i svi skupa možemo biti ponosni na njihov trud, hrabrost i odlučnost. Ja svakako jesam – poručio je Filipović dodavši kako će Grad Rijeka, koji je s povezanim društvima odmah nakon potresa osigurao 800 tisuća kuna pomoći za područje pogođeno potresom, nastaviti pomagati taj kraj odnosno ljude iz tih područja na razne načine.

Na tom tragu, Grad Rijeka je za 40-ak osoba s područja pogođenog potresom, a koje prema podacima Crvenog križa trenutno borave u Rijeci, ali i za sve koji će eventualno doći, osigurao besplatan javni prijevoz, besplatne usluge gradske knjižnice i ulazak u gradske ustanove u kulturi, besplatan vrtić i produženi boravak za djecu koja eventualno u Rijeci kreću u vrtić ili osnovnu školu kojima će imati osiguranu i prehranu, te jednokratnu novčanu pomoć za nabavu školskog pribora za osnovnu školu. Također, dojenčad koja ima potrebu za prilagođenom hranom moći će je dobiti besplatno u Savjetovalištu za prehranu dojenčadi Doma zdravlja PGŽ.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views