NOVA ULAGANJA

Za projekt Ribarske luke u Krku odobreno 37 milijuna kuna

Projekt predviđa produljenje ribarskog mula za 200 metara i proširenje na 12 metara

Zamjenica župana Marina Medarić današnju redovnu konferenciju za novinare otvorila je informacijom o osiguranim sredstvima za veliku lučku investiciju u Gradu Krku. Naime, kako je istaknula, Županijska lučka uprava Krk prijavila je na natječaj Ministarstva poljoprivrede projekt Ribarske luke, a u petak je potvrđeno da je resorno ministarstvo odobrilo preko 37 milijuna kuna za realizaciju te do sada najveće investicije u akvatoriju otoka Krka.

Projekt predviđa produljenje ribarskog mula za 200 metara i proširenje na 12 metara čime će se osigurati dovoljni kapaciteti i sigurno privezište za ribarske brodove, ali i za komunalne kao i nautičke vezove.

Zamjenica Medarić izvijestila je i o odlukama s prošlotjednog Kolegija župana na kojem su odobrena značajna sredstva županijskim zdravstvenim ustanovama u takozvanoj kategoriji nadstandarda, a koji se financira iz izvornog proračuna PGŽ.

Navela je tako da će se Psihijatrijskoj bolnici Rab rasporedit sredstva u iznosu od 192.000,00 kn za sufinanciranje stanovanja liječnika specijalista i ostalog zdravstvenog kadra u 2021. godini (troškovi smještaja radnika za vrijeme radnog odnosa kod poslodavca). To je jedna od mjera kojom se, prema riječima Medarić, nastoji riješiti problem zadržavanja zdravstvenog kadra na otocima. Pravo na subvencioniranje troškova stanovanja imaju liječnici specijalisti koji nemaju (kao ni njihovi bračni/izvanbračni drugovi) useljivu kuću ili stan na području otoka Raba.

Troškovi stanovanja liječnika specijalista subvencioniraju se do visine stvarno podmirenih izdataka, a maksimalno do iznosa od 3.000,00 kn neto, mjesečno.

Za preventivne programe kao i programe unapređenja zdravlja Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ rasporedit će se iznos od 933.500,00 kuna. Iz tih se sredstava primjerice financira izdavanje Narodnog zdravstvenog lista, programi unapređenja zdravlja romske populacije, prevencija bolesti srca i krvožilja, unapređenje oralnog zdravlja kod djece i mladih, savjetovališta za mlade kao i drugi programi koje provodi Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Za program unapređenja zdravstvene zaštite Domu zdravlja rasporedite će se 925.000,00 kuna od koji je primjerice 390.700,00 kuna namijenjeno mobilnim timovima palijativne skrbi. Također se Domu zdravlja PGŽ raspoređuje 873.000,00 kuna za sufinanciranje aktivnosti osiguranja dostupnosti primarne zdravstvene zaštite.

Pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar izvijestila je o prošli tjedan raspisanom javnom natječaju za sufinanciranje programa i projekata udruga iz područja poljoprivrede, ruralnog razvoja, šumarstva i drvne industrije i lovstva iz Proračuna Primorsko-goranske županije u 2021. godini. Natječaj će biti otvoren do 14.veljače a ukupno raspoloživa sredstva iznose 1,1 milijun kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views