DODJELJUJE ACES EUROPE

Rijeka proglašena jednim od europskih gradova sporta za 2022. godinu

Titulu godišnje dobije više gradova koji broje od 25.000 do 500.000 stanovnika, a temeljem trenutnih sportskih programa, infrastrukture i kapaciteta kojima gradovi raspolažu

U utorak, 23. ožujka 2021. godine, u 12.00 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, prizemlje, održat će se konferencija za novinare u povodu proglašenja Rijeke Europskim gradom sporta 2022. godine.

Titulu Europskog grada sporta dodjeljuje organizacija ACES Europe. Titulu godišnje dobije više gradova koji broje od 25.000 do 500.000 stanovnika, a temeljem trenutnih sportskih programa, infrastrukture i kapaciteta kojima gradovi raspolažu. Titula je potvrda dosadašnje sportske orijentacije grada ali i prilika gradu nositelju titule da u godini proglašenja dodatno razvija svoju sportsku orijentaciju.

Na konferenciji će sudjelovati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić.

ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation) neprofitna je organizacija smještena u Bruxellesu i službeni je partner Europske komisije u Europskom tjednu sporta. Svake godine dodjeljuje priznanja: Svjetska prijestolnica sporta, Europska prijestolnica sporta te titule Europske regije, otoka, zajednice i Europskog grada sporta.

Titule se dodjeljuju prema načelima odgovornosti i etike, poboljšanje kvalitete života, psihofizičkog blagostanja i potpune integracije unutar zajednice.

Prvi hrvatski grad koji je bio nositelj ove titule je Sisak 2019. godine, 2020. godine titulu je ponio Čakovec a u 2021. godini titulu nosi Zadar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari