"SVE PLANIRANO JE I IZVRŠENO"

Predstavljeno Mandatno izvješće PGŽ za protekle četiri godine

Na 200 stranica obuhvaćen je pregled svih projekata i programa županijskih upravnih tijela i ustanova realiziranih kroz posljednje četiri godine

Župan Zlatko Komadina u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja predstavio je Mandatno izvješće Primorsko-goranske županije 2017.-2021.

Na 200 stranica obuhvaćen je pregled svih projekata i programa županijskih upravnih tijela i ustanova realiziranih kroz posljednje četiri godine. Mandatno izvješće sažeti je prikaz i suradnje Primorsko-goranske županije s državnim institucijama, drugim županijama, gradovima i općinama, udrugama civilnog društva, zdravstvenim, turističkim i gospodarskim sektorom, uz poseban osvrt na realizaciju EU projekata i međunarodnu suradnju.

Župan je izrazio zadovoljstvo što su svi planirani projekti ili programi uspješno  dovršeni ili su u fazi realizacije.

„Zacrtali smo si ambiciozni plan s puno kapitalnih projekata u onim djelatnostima u kojima smo izravno zakonski nadležni, a to su zdravstvo i školstvo. Gradili smo niz škola i sportskih dvorana, opremali naše zdravstvene ustanove kao i škole. U pripremi je i najveća investicija  u školstvu, izgradnja nove škole u Marinićima, a dovršen je također kapitalni projekt škole u Jelenju gdje će ovih dana bit obavljena primopredaja“, rekao je župan te najavio i otvaranje Centra za velike zvijeri u Staroj Sušici.

„Moram istaknuti i najveći investicijski ciklus županijskih lučkih uprava koji smo pokrenuli u suradnji s resornim Ministarstvom. Tu je i čitav niz upravnih poslova koje je Županija obavlja, zatim integriranje Ureda državne uprave u postojeći županijski sustav.  Mandat završavamo zadnjom sjednicom Županijske skupštine s 45 točaka što govori o obimnoj širini poslova i djelatnosti Primorsko-goranske županije. Dogurali smo mandat do kraja, zahvaljujem se svim vijećnicima, a bez obzira na  poneku kritiku i žustrije polemike, vjerujem da su svi radili u interesu građana te da će to građani prepoznat i u narednom razdoblju“, rekao je župan.

Mandatno izvješće tiskano je u nakladi od 200 primjeraka, uredila ga je voditeljica Kabineta župana Ermina Duraj, u suradnji s Ksenijom Čulinom i grafičkom urednicom Jasminkom Maržić iz izdavačke kuće Glosa d.o.o. Moguće ga je pogledati i u online formatu na https://www2.pgz.hr/doc/dokumenti/2021/PGZ-Mandatno-izvjesce2017-2021.pdf .

Predstavljanju Mandatnog izvješća prisustvovali su i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić, zamjenici župana Marina Medarić, Marko Boras Mandić i Petar Mamula te pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari