VELIKO PRIZNANJE

Rijeka proglašena ‘najpametnijim’ velikim gradom i ‘Prvakom EU fondova’ u izboru naj-gradova u Hrvatskoj

Rijeka je “najpametniji” veliki grad i „Prvak EU fondova“ u izboru najboljih gradova u Hrvatskoj u organizaciji  portala gradonačelnik.hr, au suradnji s Jutarnjim listom i Agencijom Ipsos, koji je u četvrtak završen dodjelom nagrada u Opatiji.

Svečanim proglašenjem i podjelom plaketa pobjednicima jučer je u Opatiji završen ovogodišnji izbor za Najbolji grad kojega, petu godinu zaredom, portal gradonačelnik.hr organizira u suradnji s Jutarnjim listom i Agencijom Ipsos.

Najveći uspjeh ove je godine ostvario Grad Rijeka pobjedom u čak dvije kategorije: Grad Rijeka je pobijedio u kategoriji “Veliki grad”, a ujedno je i pobjednik ovogodišnjeg izbora za najbolji grad u povlačenju novca iz fondova Europske unije.

U okviru nagrade Smart City birale su se sredine najboljim rezultatima u primjeni pametnih rješenja u organiziranju rada gradske uprave, održavanju infrastrukture i uštedama u potrošnji energije.
Partner u organizaciji izbora Smart City je agencija Apsolon koja je izradila metodologiju izbora. Rijeka je nagradu Smart City izborila u konkurenciji velikih, Zaprešić je pobjednik u kategoriji srednjih, a grad Krk je najbolji među malim gradovima.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Proglašenju najboljih gradova su nazočili i premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, ministar pravsuđa i uprave Ivan Malenica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views