Rijeka je izabrana među 20 najboljih destinacija koju svakako treba posjetiti 2020. godine te se natječe za titulu Najbolje europske destinacije 2020. godine (European Best Destinations 2020).

Izbor najboljih europskih destinacija provodi European Best Destinations, europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, od 2009. godine s ciljem promocije turizma i kulture u Europi, u suradnji s više od 300 partnera turističkih ureda i mrežom EDEN (European Destinations of Excellence), koju je osnovala Europska komisija.

Od 15. siječnja do 5. veljače 2020. milijuni putnika i turista iz cijelog svijeta glasovat će za svoje omiljene destinacije, a Rijeka će se natjecati među 20 konkurentskih destinacija, uključujući: Paris, Rim, Prag, Madrid, Reykjavik, Rotterdam, Colmar, Atenu, Sibiu, Namur, Menorcu, Heviz, Cascais, Tbilisi, Bydgoszcz, Beč, Cork, Rochefort i Berlin.

Maximilien Lejeune, predsjednik organizacije European Best Destinations, navodi kako im je čast i kako su ponosni što je Rijeka dio 11. izdanja ovog natjecanja koje okuplja najbolje europske destinacije. Ističe kako je Rijeka jedinstveno odredište, koje putnicima nudi stvarna iskustva te kako je Rijeka grad slobode, grad koji se ponosi svojim korijenima, ali koji također gleda u budućnost.

Osobe mogu glasati svakih 7 dana ( bazirano na njihovoj IP adresi i uređajima) na https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2020/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari