Dječjoj bolnici Kantrida donacija od 30 tisuća kuna prikupljenih na „Noći šampiona Matulji 2019.“!

Doniranim sredstvima nabavit će monitor za nadzor životnih funkcija djeteta

Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i zamjenica načelnika Općine Matulji Eni Šebalj uručili su ček u iznosu od 30.096,25 kn predstojnici Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka prof. dr. sc Jeleni Roganović za kupnju monitora za nadzor životnih funkcija.

Sredstva su prikupljena kroz manifestaciju „Noć šampiona Matulji 2019.“ koju je organizirao Boksački klub “Šampion” Rijeka i Hrvatski boksački savez pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Općine Matulji.

“Riječ je o plemenitoj inicijativi od plemenitog sporta boksa i samih boksača koji su ovaj događaj i organizirali. Primorsko-goranska županija u akciju se uključila kao pokrovitelj i kad smo tražili povoljnu lokaciju na kojoj bi se događaj održao pokazalo se da je dvorana u Matuljima izuzetno prikladna”, rekao je Fabijanić.

Prof. Roganović  uz zahvalu na donaciji  istaknula je da se radi o uređaju koji bilježi osnovne životne funkcije djeteta i potreban je kod djece koja boluju od malignih bolesti jer primaju vrlo agresivnu citostatsku terapiju koja može imati akutne neželjene učinke, te je izuzetno važno detektirati bilo kakve momentalne nepravilnosti.

S tim aparatom bitno im se olakšava rad jer imaju  bolji pregled nad stanjem pacijenata.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari