NAJAVA USPJEŠNE 2023.

Rijeka u veljači zabilježila rekordne turističke rezultate

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Iako je veljača tradicionalno jedan od najhladnijih mjeseci, u Rijeci je vrlo često vrelo za vrijeme karnevalskih vikenda.

U većini gradova Hrvatske zimski turistički rezultati uglavnom ovise o organiziranim zanimljivim događanjima i odazivu posjetitelja na njih. Rijeka u tom smislu nije iznimka, ali turistički rezultat koji je ostvaren u veljači ugodno je iznenadio i najoptimističnije među nama.

Naime, karnevalska događanja tijekom dva vikenda ovogodišnje veljače pogurala su turistički rezultat na razinu od čak 56% više dolazaka i 41% više noćenja u odnosu na veljaču 2022.godine.

Ovim izuzetnim brojkama najviše su doprinijeli strani turisti čiji se broj dolazaka povećao za fantastičnih 63%, dok su u noćenjima ostvarili povećanje od 49%.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

U ovim zimskim mjesecima evidentan je povratak talijanskih gostiju, ali slobodno možemo reći da su i domaći turisti odigrali značajnu ulogu u ovako dobrim turističkim rezultatima grada Rijeke.

Promatrajući broj noćenja kroz prizmu strukture smještajnih objekata zaključujemo da privatni smještaj i dalje vodi glavnu riječ jer je ostvario 45% od sveukupnog broja noćenja dok hoteli u tom broju učestvuju s 41%.

Ove fantastične brojke uvrstile su Rijeku na vrlo visoke pozicije i kada se promatraju cjelokupni rezultati hrvatskog turizma za veljaču 2023.

Tako je broj noćenja u privatnom smještaju doveo Rijeku na 3.mjesto u Hrvatskoj s 10.789 noćenja, a po sveukupnom broju noćenja Rijeka je zauzela odlično 7. mjesto s 27.437 noćenja.

Ovakvi rezultati tijekom veljače svakako su odličan pokazatelj da se u sustavu dobro radi, da su manifestacije koje privlače turiste kvalitetno pripremljene i da su atraktivne.

S time u svezi, svakako treba reći da će i tijekom ožujka TZ grada Rijeke pripomoći organizaciji Rijeka Wine EnoGASTRO VIP Eventa 2023, Women’s weekend festivala i Eno-gastro festivala Wine Ri. U nadi da će i te manifestacije pripomoći svim pružateljima usluga smještaja u gradu, ali i sveukupnom gospodarstvu, TZ grada Rijeke iskazuje svoj optimističan stav oko turističkih rezultata u nadolazećoj pred i glavnoj sezoni 2023.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari