BORBA S KORONAVIRUSOM

Rijeka zatvara dio covid odjela, napokon na red dolaze i drugi pacijenti! Ružić: ”Krećemo punom parom!”

Foto: Pixsell, Mateo Levak/Riportal

KBC Rijeka bilježi pad hospitaliziranih osoba te se jučer u riječkoj bolnici liječio 51 bolesnik s dijagnozom COVID-a 19, a šestero pacijenata liječilo se na respiratoru.

Zbog manjeg broja koronavirusnih bolesnika KBC Rijeka pristupio je reorganizaciji posla, zatvorio dva COVID odjela i vratio ih normalnom radu. Prva je redovnom radu vraćena Klinika za otorinolaringologiju, a od ponedjeljka u svoju redovnu funkciju u cijelosti se vraćaju i odjeli Zavoda za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu.

U bolničke ambulante vraća se sve veći broj bolesnika s drugim dijagnozama kojima su zbog trećeg epidemijskog vala i zaustavljanja tzv. hladnog pogona prolongirani bolnički termini.

– Krećemo punom parom i već smo normalizirali poslovanje, o čemu svjedoči i broj izvršenih mjesečnih limita koji će do kraja mjeseca biti na uobičajenoj razini, kazao je ravnatelj riječkog KBC-a, Alen Ružić.

Pod COVID režimom još će neko vrijeme biti prostori Klinike za maksilofacijalnu kirurgiju u koju se trenutno smještaju poslijekovidni pacijenti i dio bolesnika koji se u bolnici liječe zbog drugih dijagnoza, ali u ovim prostorima borave u izolaciji zbog sumnje na koronavirus.

Ujedno, nakon tjedan dana obustave rada zbog implementacije novog sustava za planiranje radioterapije, Klinika za radioterapiju i onkologiju od ponedjeljka je počela s redovnim radom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views