U GRADSKOJ VIJEĆNICI

Rijeku posjetio bivši predsjednik Srbije, razgovaralo se o srpsko-hrvatskim odnosima

Foto: Tanja Kanazir/Grad Rijeka

Povodom Dana srpske kulture u organizaciji „SDK Prosvjeta, Pododbor Rijeka“ u subotu je u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održan razgovor o srpsko-hrvatskim odnosima

Uz moderatora, novinara Branka Mijića, u razgovoru su sudjelovali Boris Tadić, bivši predsjednik Republike Srbije i predsjednik Socijaldemokratske stranke, Siniša Tatalović, profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i gostujući profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu te Dejan Jović, također profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i gostujući profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Razgovaralo se o utjecaju visoke politike u srpsko-hrvatskim odnosima, statusu pripadnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj nakon popisa stanovništva 2021. godine, kao i o projekciji srpsko-hrvatskih odnosa u narednom desetljeću.

Prisutnima se uvodnim riječima obratio predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije Zoran Stanković, a pozdravni govor uputio je zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski.

Zamjenik Palčevski izrazio je zadovoljstvo što je upravo Rijeka, koja se diči svojom otvorenošću i tolerancijom, izabrana za organizaciju ovog događanja. Naglasio je kako su Srbi u Rijeci jedna od najbrojnijih manjina, a suradnja Grada Rijeke s Vijećem srpske nacionalne manjine i SKD Prosvjeta više je nego dobra. Izrazio je nadu kako će ovo događanje pridonijeti donošenju konstruktivnih zaključaka o načinima unapređenja odnosa dvaju država.

Dane srpske kulture u Rijeci 2022 organiziraju riječki pododbor Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta” i Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.

Foto: Tanja Kanazir/Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari